10. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BULUŞMASI

Dünya Yayın: 02 Mayıs 2017 - Salı - Güncelleme: 02.05.2017 09:05:38
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
6016 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR 10. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BULUŞMASINA KATILDI
Kütahya’da, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ile Hayme Ana Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından organize edilen, ‘Rengimiz Türkiye, Hazırız Geleceğe’ sloganıyla bu yıl 10.’su düzenlenen ‘Uluslararası Öğrenci Buluşması’ başladı.

Sevgi Yolu girişinde düzenlenen ’Uluslararası Öğrenci Buluşması’na Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) temsilcisi Salman Narlı, Hayme Ana Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Vekili Ahmet Eşsiz, Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, STK Temsilcileri, Kütahya’da öğrenim gören 18 farklı ülkeden misafir öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hayme Ana Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Vekili Ahmet Eşsiz organizasyonun 2 gün süreceğini söyledi. Eşsiz, "Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde okuyan farklı ülkelerden Kütahya’mıza misafir gelen öğrencilerimiz ile her yıl öğrenci buluşmaları düzenliyoruz. UDEF ve ona bağlı derneklerin gönül birliğiyle gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında 20 ayrı ülkede 55 ayrı buluşma düzenlenecek. Dumlupınar Üniversitesi'nde yaklaşık 900’e yakın öğrenci okumakta, bu sene 18 farklı ülkeyi Kütahya halkımıza tanıtma fırsatı bulacağız. Öğrenci arkadaşlarımız kendi ülkelerini, devletlerini, yaşam şekillerini tanıtmaya çalışacaklar” dedi.

Türkiye faaliyetleri hakkında bilgiler veren Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) temsilcisi Salman Narlı, “Program bu yıl 20 farklı ülkede ve Türkiye'de 50'den fazla şehrimizde gerçekleştirilmektedir. 22 Nisan ile 13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek organizasyonların bir ayağı da Kütahya'da yapılmakta. Uluslararası öğrencilerimizin kamuoyu tarafından tanınması, bilinmesi ve Kütahya halkıyla tanışıklığının artırılması amacıyla öğrencilerin organizasyon kabiliyetlerinin artırılması için bu programı tertip ediyoruz. Bizler uluslararası öğrencilerle alakalı bir sivil toplum duyarlılığı oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Toplumda dezavantajlı bir durum olarak düşünülebilecek uluslararası öğrencilere ve danışmanlık yapan onlarca dernekle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" diye konuştu.

Kadim kültürlere ev sahipliği yapmış olan Kütahya’nın, farklı ülkelerden gelen 900 öğrenciye de ev sahipliği yapmasından dolayı büyük mutluluk yaşadığını dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Etkinlikte önemli rol üstlenen Hayme Ana Uluslararası Öğrenci Derneği’nin kurduğu çadırlarda çok güzel bir birliktelik örneği oluşturduğunu görüyoruz. Bilindiği gibi 'Hayme' çadır demek. Altına aldığı kişiyi güneşten, yağmurdan, zararlardan koruyan manasına gelen çadır, Hayme Anamıza isim olmuş. Yine bu çadırlar altında farklı kültürleri burada koruyup anlatacak bir faaliyet içerisindeyiz. Sokağımızın adı da Sevgi Yolu. İnşallah bu tür faaliyetler, ulusların arasında ihtiyaç duyduğumuz sevginin de artmasına vesile olacaktır. Bizler için önemli olan bu faaliyette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizlere emanet edilen gençlerimizin de buradan en güzel şekilde istifade edip, yurtlarına döndüklerinde tıpkı burada kendi uluslarını temsil ettikleri gibi gittikleri yerlerde de ülkemizin birer temsilcisi olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile açılış kurdelesini kesen Vali Ahmet Hamdi Nayir, öğrenciler tarafından hazırlanan stantları gezdi, öğrencilerden yaptıkları çalışmalar ve ülkelerinin tarihi ve doğal güzellikleri ile sergiledikleri ürünler hakkında bilgiler aldı.

Stantları gezerken Kazakistan'ın geleneksel kıyafetini de giyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Kazak kıyafeti giydik inşallah dostluğumuza vesile olur” dedi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.