13 Okulun Bahçesi “Halk İçin” Yenileniyor

Gündem Yayın: 19 Ağustos 2016 - Cuma - Güncelleme: 19.08.2016 11:39:45
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4033 okunma
Google News

13 Okulun Bahçesi “Halk İçin” Yenileniyor

Okullar hayat olsun projesi kapsamında 5 okulda çalışma başlatıldı. Okul bahçeleri sosyal hayatın bir parçası olacak ve halkın hizmetine açılacak.

 Tavşanlı Belediyesi “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında ilk ve orta dereceli okullarda çalışma başlattı. Okul bahçelerinin gençlerin ve halkın hizmetine açılmasını hedefleyen çalışma kapsamında toplam 13 okulun bahçesi yeniden dizayn edilecek.

Her okul için ayrı projelendirme yapılırken, Tavşanlı Belediyesi adına hareket eden yüklenici firma İstiklal Ortaokulu, Yıldırım Beyazıt Ortaokulu, Üç eylül İlkokulu, Mehmet Tarhan İlkokulu ve Arslanbey İlkokulu’nda çalışma başlattı. Spor sahaları inşaa edilen okullarda, yeşil alan düzenlemesi ile çocuk oyun grubu montajı yapılacak.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan ortak proje kapsamında bu yıl bazı okulların çevre düzenlemesini sil baştan yenileyeceklerini kaydederek kamu alanlarının vatandaşa açılacağını söyledi. Başkan Güler “Bir süredir üzerinde çalıştığımız projemiz hayata geçiyor. İlk etapta 5 okulumuzda çalışmalarımızı başlattık ve spor sahalarını inşaa ediyoruz. Daha sonra çocuklarımız için oyun grupları, gerekirse halkımız için spor aletleri monte edeceğimiz okul bahçelerinde parke taşları ile kaldırımlar yenilenecek. Daha sonra ekiplerimiz yeşil alanları ele alacak ve halkımızın hizmetine sunacak. Bu konuda yürütülen çalışmaları önemsiyoruz. Proje özetle şunu ifade ediyor.  Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren okulların eğitim ve öğretim saatleri dışında belediyelerle işbirliği yapılması suretiyle velilerin ve mahallelinin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer hayat boyu öğrenme merkezi ile yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesi; belediyelerin meslek ve beceri kazandırma, spor, kültür, sosyal hizmetleri için okulların çok amaçlı kullanılabilmesi ve ağaçlandırılmasıdır. Bu anlayışla kamu alanlarının demir kapılarla halka kapatılmasından ziyade, hizmet verir noktaya taşınması bizim için kıymetli bir düşüncedir. Belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.