134 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Ekonomi Yayın: 07 Mart 2017 - Salı - Güncelleme: 07.03.2017 14:57:56
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
6694 okunma
Google News

BAKAN VEYSEL EROĞLU’DAN KÜTAHYA’YA 134 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 134 Milyon TL’lik yatırımların açılış ve temel atma töreni için Kütahya’ya geldi.

Bakan Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan ve inşa edilecek olan 15 tesisin temel atma ve Orman Köylülerine Gelir Getirici Sertifika Törenlerine katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ilk olarak Kütahya’nın Simav ilçesinde Kiçir Barajı’nın açılış törenine katıldı.

“SİMAV’A 17 MİLYON TL YATIRIM”

Kütahya'ya çok önem verdiklerinin altını çizen Bakan Eroğlu, “Kütahya'nın, Simav'ın fahri hemşehrisiyim. Bunun gereklerini yerine getirmeye çalışıyorum. Simav’da 16 adet baraj yapacağız, bunların 10 tanesinin ihalesi yapıldı, en kısa zamanda temellerini atacağız. Özellikle Kütahya’ya çok önem veriyoruz. Bu çalışmaların tek sebebi istikrardır. DSİ tarafından Simav ilçesine 2003-2017 yılları arasında günümüz fiyatlarıyla toplam 180 milyon TL yatırım yapılmıştır" dedi.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ve Ahmet Tan, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş hep birlikte butona basarak temel atma törenini coşku içinde gerçekleştirdi.

Bakan Eroğlu daha sonra orman köylülerine sertifikalarını dağıttı. Tören sonrası Orman ve Su işleri Bakanlığınca vatandaşlara ceviz, mavi servi ve kestane fidanı dağıtımı yapıldı.

Bakan Veysel Eroğlu, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Simav Dört Eylül Ortaokulu’nda fidan dikimi etkinliğine katıldı. Protokolle birlikte okul bahçesine fidan diken Bakan Eroğlu, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan kamelyaları inceledi, öğrencilere hediye verdi.

“PAZARLAR’A 30 MİLYON TL YATIRIM”

Bakan Veysel Eroğlu daha sonra Pazarlar ilçesinde Orhanlar Barajı’nın temel atma törenini gerçekleştirdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Kütahya’ya 15 tesis ile 134 milyonluk yatırım yapıyoruz. Pazarlar ilçemize Orhanlar göleti ile 15 milyonluk yatırım yapıyoruz. Ülkemize hayırlı olsun. Bugün burada Orhanlar göletinin temelini atacağız ve çok kısa sürede bitireceğiz. İnşallah bu topraklardan bereket fışkıracak. Pazarlar’a 30 milyonluk yatırım yaptık ve Orhanlar göleti ile birlikte 45 milyonluk yatırım yapmış olacağız” dedi.

Temel atma töreninde yüklenici firma yetkilileri ile pazarlık yapan Bakan Eroğlu, barajın Pazarlar'ın kurtuluş yıldönümü olan 4 Eylül 2018 tarihinde saat 11:59’da teslim etme sözü aldı.

Temel atma töreni orman köylülerine sertifikalarının dağıtımı ile vatandaşa ceviz ve kestane fidanı dağıtılmasıyla sona erdi.

“GEDİZ’E 12 MİLYON TL YATIRIM”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Kütahya ziyaretine Gediz ilçesi ile devam etti. Gediz Zafer İlkokulunu ziyaret eden Eroğlu, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında fidan dikimi etkinliğine katıldı. Bakan Eroğlu, öğrencilerin isteği üzerine okul bahçesine yapılan 3 kamelyanın 6’ya çıkarılması talimatını verdi.

Gediz Belediyesi önünde gerçekleştirilen temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu halka hitap etti. Kütahya’ya çok önem verdiğini ve Kütahya’nın 5. milletvekili olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, “DSİ Tarafından Gürkuyu Üzümlü Barajı ile 2 milyon 940 bin metreküp su biriktirilecek ve 8 bin 170 dekar tarım arazisi sulanacak. Baraj ve sulaması tamamlandığında 8 milyon 373 bin 596 TL’lik yıllık net gelir artışı sağlanacaktır. Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından yeni orman yolları, sanat yapısı, orman yolları büyük onarım ve üst yapı, köprü yapımı, ağaçlandırma ve toprak muhafaza projeleri hayata geçirilecektir” dedi.

Bakan Veysel Eroğlu, “2002 yılında DSİ Genel Müdürü olduğum dönemde Gediz’de sadece iki gölet bulunuyordu. Bunların inşaatları bile bitmemişti. Eski Türkiye’de bu tür yatırımlar 18 yılda zor bitirilirdi. Şimdi bu yatırımlar 18-19 ayda bitiriliyor. Toplu açılışlar gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Temel atma töreninde yüklenici firma yetkilileri ile pazarlık yapan Bakan Eroğlu, barajın Gediz’in kurtuluş yıldönümü olan 7 Eylül 2018 tarihinde saat 12:59’da teslim etme sözü aldı.

Butona basılmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Ahmet Hamdi Nayir ve protokol üyeleri tarafından orman köylülerine gelir getirici sertifikaları verildi. Tören, vatandaşlara fidan dağıtılmasıyla sona erdi.

HİSARCIK’A 3 GÖLET SÖZÜ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Gediz’in ardından programında olmamasına rağmen Hisarcık ilçesine de ziyarette bulundu.  

Hisarcık’ta yoğun ilgiyle karşılanan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Hisarcık ilçemize bağlı Beyköy, Yenipınar ve Kutluhallar köylerine gölet yapılması sözünü veriyorum. Ne gerekiyorsa yapmak bizlerin boynunun borcudur” dedi.

“EMET’E 14 MİLYON TL YATIRIM”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu daha sonra Emet’e geçti. Burada halka hitap eden Bakan Eroğlu, 14 milyon TL yatırım bedeli olan Emet Barajı'nın 3 Eylül 2018 tarihinde açılacağını kaydetti.
Törende konuşan Bakan Eroğlu, “Bugün temelini atacağımız Emet Barajı ile Emet ve köylerinde 2060 yılına kadar su sorunu olmayacaktır. Baraj aynı zamanda bin 30 dekar alanın sulamasını yapacaktır. Ayrıca Emet ilçemize 3 adet gölet daha yapacağız. Bunun da müjdesini Emet halkımıza buradan veriyorum. Bu zamana kadar efeler diyarı Kütahya ilimize 12 milyar TL tutarında yatırım yaptık. Şuanda sadece Simav ilçesine 16 adet baraj ve gölet yapıyoruz. Kütahya’nın bütün ilçelerini baraj ve göletlerle donatacağız. Kütahya’ya 31 Aralık 2019 tarihine kadar 51 tane baraj ve gölet, 49 tane sulama tesisi, 41 tane dere ıslahı yapacağız. Kütahya’nın her yeri yeşil olacak. Buradan Orman Genel Müdürümüze görev veriyorum. Tüm belediyeler ne kadar ağaç, fidan talep ederse vereceksiniz. Belediye başkanları alın her caddeye, sokağa fidan ekin, Kütahya’nın her yeri yeşil olsun ” diye konuştu.

Emet Barajı için yüklenici firma ile pazarlık yapan Bakan Eroğlu, barajın Emet ilçesinin kurtuluş yıldönümü olan 3 Eylül 2018 yılında saat 00:43’de teslim etme sözü aldı. 
 
Tören, çiftçilere orman köylülerine gelir getirici sertifikaları ve vatandaşa fidan dağıtılmasıyla sona erdi.

“TAVŞANLI’YA 76 MİLYON TL YATIRIM”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu son olarak Tavşanlı’da, aralarında Tavşanlı İçme Suyu ve Kışlademirli Barajı’nın da bulunduğu 3 tesisin açılışını, 4 tesisin temel atma törenini gerçekleştirdi. 

Törende konuşan Bakan Eroğlu, "Buraya gelirken müjdelerle geldik.  Kütahya için 100 müjde vermiştik. 68 bitmişti gerisi de bitiyor. Ben size bir müjde daha vermek istiyorum.  Ege Bölgesi için büyük bir kalkınma projesi yoktu. Ama Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 1 sene çalıştık.  Kütahya'nın da içinde olduğu Ege Gelişim Projesini sunduk. 2019 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Maliyeti yaklaşık 29 milyar TL. Şu ana kadar 6 bin 300 tane tesisi açarak Türkiye’nin hizmetine sunduk. 600 tane de İstanbul'a tesis açtık. Aşağı yukarı 7 bin tesisi Türkiye'ye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Allah'a şükür biz millete hizmet için yola çıktık.  Türkiye nereden nereye geldi. 18 bin 500 kilometre bölünmüş yol. Dünyanın en büyük üçüncü hava alanı,  Osmangazi köprüsü,  Marmaray, tüneller ve daha nice tüneller açıldı. Artık yollar Afyon kaymağı gibi oldu" diye konuştu.

15 Temmuz kalkışmasında Kütahya'nın dimdik ayakta durduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Kütahya efeler diyarı, yiğitler diyarı, kahramanlar diyarı,  Tavşanlı'ya da Kütahya'ya da bunlar yakışırdı. O bakımdan ben sizlere teşekkür etmeye geldim" dedi.

Tavşanlı İçme Suyu İsale Hattı ile Kışlademirli Barajı için yüklenici firma ile pazarlık yapan Bakan Eroğlu, Tavşanlı’nın kurtuluş yıldönümü olan 3 Eylül 2018 yılında saat 17:29’da teslim etme sözü aldı. 

Daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ve Ahmet Tan, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş hep birlikte butona basarak temel atma törenini coşku içinde gerçekleştirdi.

Temel atma töreni orman köylülerine sertifikalarının dağıtımı ve vatandaşa ceviz ve fidanı dağıtılmasıyla sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.