15 Temmuz

Gündem Yayın: 12 Temmuz 2019 - Cuma - Güncelleme: 12.07.2019 17:04:51
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1629 okunma
Google News

"15 Temmuz 2016 tarihinde demokrasiye, millet iradesine ve egemenliğimize karşı gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin ardından üç yıl geçmiş bulunmaktadır. Üç yıllık süreçte yapılan girişimin amacının ülke bütünlüğüne, egemenliğimize ve her şeyden önemlisi bağımsızlığımıza yönelik bir girişim olduğu ortaya çıkmıştır.
​Bu menfur girişimin ne kadar sinsi bir plan dahilinde gerçekleştirilmeye çalışıldığı, devletin her kademesine sinsice sızılmış olduğu üç yıldır devam eden ve devam etmesi beklenilen yargılamalar sonucu ortaya çıkarılmıştır ve çıkarılmaya devam etmektedir. 18 Ocak 2019 tarihinde yayınlanan Adalet Bakanlığı istatistiklerine göre FETÖ terör örgütü ile ilgili olarak hakkında adli işlem yapılanların sayısı 500 bin 650 kişidir. Yine aynı istatistiğe göre, Türkiye genelinde savcılıklarda FETÖ iddiasıyla 142 bin 184 dosya var iken soruşturma veya kovuşturması süren kişi sayısı 259 bin 99’dur. Bu istatistiklere göre hain darbe girişimini planlayan, eylemde bulunan terör örgütünün devletin her kademesine sızdığı aşikardır. Devletin her kademesine; özellikle güvenlik birimlerine, yargıya, eğitim birimlerine kadar sızarak egemenliğimizi, bağımsızlığımızı elimizden alabileceğini düşünen hainler bir tek gücün varlığını hesaba katmamıştır. Milletimiz, üç yılını geride bıraktığımız hain darbe girişimine gerek sokaklara çıkıp tanklara göğsünü siper ederek, gerek kendi malı olan uçak ve helikopterlerden atılan mermilerin sağanak gibi üzerine yağdığı Ankara ve İstanbul’da korkmadan mücadele ederek hainlere kafa tutmuştur. Milletimiz o gün de tıpkı Milli Mücadele zamanında olduğu gibi emperyalistlerin desteklediği, adı her ne olursa olsun bir terörist grubun girişimini yine birlik ve beraberliğiyle, demokrasiye olan bağlılığıyla ve her şeyden önemlisi vatan aşkıyla püskürtmeyi başarmıştır.
​Milletimizin hiçbir zaman unutmaması gereken; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan 92 sene önce Gençliğe Hitabe’sini okumak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde dile getirdiği şekilde “Bugün ulaştığımız sonuç, asırlardan beri çekilen millî felâketlerin yarattığı uyanıklığın eseri ve bu aziz vatanın her köşesini sulayan kanların bedelidir.”. Milletimiz bir kez daha kanı pahasına vatanını savunmuş, demokrasisine ve bağımsızlığına kanıyla, canıyla sahip çıkmıştır. Bu vesileyle 15 Temmuz 2016 gecesi canını vatan uğruna ortaya koyan tüm şehitlerimize rahmet ve minnet, Ulusumuza başsağlığı, gazilerimize şifa diler, 15 Temmuz Milli Birlik Ve Demokrasi Gününü kutlarız."

Kütahya Baro Başkanlığı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.