15 Temmuz Darbe Girişiminin İslam Coğrafyasında Yansımaları

Gündem Yayın: 23 Ağustos 2016 - Salı - Güncelleme: 23.08.2016 16:26:09
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3542 okunma
Google News

15 Temmuz Darbe Girişiminin İslam Coğrafyasında Yansımaları

 

Kütahya Valiliği ve Dumlupınar Üniversitesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz Darbe Girişiminin İslam Coğrafyasında Yansımaları konulu konferans 24-26 Ağustos 2016 tarihleri arasında Kütahya’da düzenleniyor.

Konferansta, 15 Temmuz’da Türkiye’yi siyasi, ekonomik ve kültürel yönden istikrarsızlaştırma amacıyla gerçekleştirilen darbe girişiminin Türkiye ve İslam Coğrafyasındaki etkileri incelenecek.

Konferansın amacı, ülkemizde gerçekleşmesi için önceden planlanmış olan askeri, sivil ve diğer bütün hazırlıklarına rağmen toplumun bütünleşerek siyasi-ekonomik çevreler ve güvenlik güçlerinin ortak tepkileri ile başarısızlığa uğratılan darbe teşebbüsünün en ince ayrıntılarına kadar incelenmesi, Batı kaynaklı uluslararası medya üzerinden bu kalkışma ile ilgili oluşturulmaya çalışılan menfi algının gerçekleri yansıtmadığının dile getirilmesi ve 21. yüzyılın başından itibaren İslam ülkeleri üzerinde oynanan çoğu dış mihraklı yıkıcı girişimlerin bundan böyle başarısız kılınmasında 15 Temmuz darbe girişiminin önlenme biçiminin bir model olarak ele alınmasıdır.

Bununla birlikte ülkemizin maruz kaldığı bu haksız durumun tüm dünyaya duyurulması, insanlığın vicdanına seslenilmesidir.

Proje Destekçileri: Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, (NF) Nafi GÜRAL, Kütahya Borsası, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası, Simav Ticaret ve Sanayi Odası, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası, Kütahya Belediyesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi.

Projeyi destekleme konusundaki teşvikleri ve organize çalışmalarından dolayı bütün paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Not: Konferansın sonuç bildirisi ve konuşmalar, İngilizce-Arapça-Türkçe olarak yayınlanacaktır.

 

Konferansa katılacak ülkeler:

Orta Asya: Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, İran, Afganistan, Tacikistan

Afrika Ülkeleri: Fas, Cezayir, Mısır, Sudan, Etiyopya, Somali, Nijerya, Nijer, Senegal, Libya, Tunus, Kamerun, Güney Afrika, Gana

Ortadoğu Ülkeleri: Lübnan, Suriye, Irak, Filistin

Körfez Ülkeleri: Suudi Arabistan, Katar, Umman, Yemen, Bahreyn, Kuveyt

Balkan Ülkeleri: Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya, Arnavutluk

Uzak Doğu Ülkeleri: Pakistan, Bangladeş, Hindistan, Endonezya, Malezya

Latin Amerika Ülkeleri: Şili, Kolombiya, Bolivya

Diğer Ülkeler: Rusya Federasyonu

 

 

                                                                                              Yrd. Doç. Dr. Bülent CIRIK

       Proje Koordinatörü

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.