15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıldı

Gündem Yayın: 06 Ekim 2016 - Perşembe - Güncelleme: 06.10.2016 14:35:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4106 okunma
Google News

FETÖ’den Devralınan Okul’da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıldı

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesinde FETÖ’ye ait okul iken devlete aktarılan Tavşanlı Kız İmam Hatip Lisesinde 15 Temmuz Demokrasi şehitleri anıldı.

Program Tavşanlı Ulucami İmam Hatibi Hasan Hüseyin Şen’in Kuran tilaveti okuması ile başlarken, İstiklal Marşı okunduktan sonra şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

Gerçekleştirilen programda Tavşanlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Veysel Aydın açılış konuşması yaptı.

Aydın konuşmasında şunları söyledi ; “  Şehit edilmeden kısa bir süre önce Metin Yüksel, ‘Şehadet bir çağrıdır, nesillerden nesillere”  15 Temmuz’da 241 şehidimiz ülkemizin kaderini değiştirdi ise şu içinde bulunduğumuz güzel eğitim binasının da artık kaderi değişmiştir ve değişecektir. Bundan böyle burada imanın sevgi dolu yüklü dünyası, vatanın kutsallığı, milletimizin aziz değerleri öğretilecektir.”

Öğrencilerin okudukları şiirler sonrası Tarihçi Eğitimci Mesut Kocaman 15 Temmuz ve Tavşanlı tarihi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Kocaman, Tavşanlı’da Büyük Doğu Tavşanlı Şubesi Necip Fazıl’ın da iştiraki ile açıldığını ve Tavşanlı’nın münbit bir yer olduğunu, ancak zamanla bir takım insanların halkı kandırarak ilçenin paralel yapının üssü haline geldiğini vurguladı.

Tören başarılı öğrencilere plaket takdimi,  ile sona erdi ve ardından 15 Temmuz resim sergisinin açılış kurdelesi kesildi.

Anma programında Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın, Ak Parti eski ilçe başkanı ve İHH Tavşanlı temsilcisi Mümtaz Serdaroğlu, farklı okullardan idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.