15 Ülkeden Yüzlerce Öğrenci

15 Ülkeden Yüzlerce Öğrenci

Kültür Yayın: 12 Mayıs 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 12.05.2014 09:47:29
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
3184 okunma
Google News

15 ülkeden yüzlerce öğrenci Kütahya ile kucaklaşıyor. 

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ile birlikte Kütahya Haymeana Uluslararası Öğrenci Derneği’nin organize ettiği 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması, 167 öğrencinin katılımıyla bu yıl Kütahya’dada yapılmaya başlandı.

 

Haymeana Uluslararası Öğrenci Derneği’nin Kütahya’da ilkini organize ettiği Uluslararası Öğrenci Buluşması, Kütahya’ya üniversite eğitimi almak için gelen misafir öğrencilerin katılımıyla Zafer Meydanında başladı.


3 GÜN SÜRECEK DÜNYA TURU
15 ülkeden,167öğrenci Zafer Meydanına kurulan stantlarda kendi kültürlerini yansıtan eşyaları, yerel kıyafetlerini, yerel yiyecek ve içeceklerini tanıtacaklar. Uluslararası Öğrenci Buluşması 20 farklı şehrin meydanlarında aynı anda düzenleniyor. Öğrenciler, 12 Mayıs Pazartesi tarihine kadar Zafer Meydanında Kütahyalılarla buluşacak. Etkinlikte, Afganistan, Ahıska, Azerbaycan, Flistin, Irak, Kazakistan, Kosova, Arnavutluk, Özbekistan, Senegal, Somali Tanzanya, Türkmenistan ve Yemen ülkelerinden öğrenciler bulunuyor.

167 YABANCI ÖĞRENCİ VAR

Etkinlik hakkında bilgi veren Kütahya Haymeana Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Muhammet İkbal Gündem, “Uluslararası Öğrenci Buluşması, Haymeana Uluslararası Öğrenci Derneği!’nin ev sahipliğinde bu yıl Kütahya’da ilki yapılıyor. Şehrimizde bulunan 167 öğrencinin katılımı ile yapılan etkinliğimiz,misafir öğrencilerin Kütahya’yı daha iyi tanımaları, kendi ülkelerini tanıtmalarını ve ülkemiz insanıyla buluşmalarını sağlamak amacıyla yapılan bir programdır.”

 

15 ÜLKE STANTI KURULDU

Muhammet İkbal Gündem, “Haymeana Uluslararası Öğrenci derneği olarak biz yeni kurulduk, bu sebeple bu yıl için sadece 15 ülke temsil ediliyor. Gelecek yıllarda daha kapsamlı bir şekilde yapmayı planladığımız Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın kapanış programı 17 Mayıs Cumartesi Akşamı İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle final yapacak.”

 

BİZ BİR MİLETİZ

HaymeanaUluslararas Öğrenci Derneği Başkanı Muhammet İkbal Gündem ayrıca, “Türkiye’de eğitim gören misafir öğrencilerin %95’den fazlasının Müslüman olduğunu düşünürsek ana gayemiz, misafir öğrencilerin “BİZ BİR MİLLETİZ” bakış açısıyla hayata bakmalarını sağlamaktır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.