19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Gündem Yayın: 20 Eylül 2016 - Salı - Güncelleme: 20.09.2016 09:22:56
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2722 okunma
Google News

 
19 Eylül Gaziler Günü Kütahya'da resmi törenle kutlandı. 

Tören, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Muharip Gazileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Malül Gazi Ahmet Asım Okat tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törene, Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcıları Sedat Oktar, Hüdayar Mete Buhara, Yüksel Kara ile Aytaç Akgül,  İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, Muharip Gazileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Malül Gazi Ahmet Asım Okat, gaziler, askeri erkan ve daire müdürleri katıldı.

Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanlığından gazi çocuğu Kerem Agahoğlu’nun şiirini okuduğu törende günün anlam ve önemine dair konuşmasını ise Muharip Gazileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul yaptı.
 
“İÇ VE DIŞ OYUNLARI BOZMAK İÇİN HER ZAMAN HAZIRIZ”

Devletin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek için her zaman hazır olduklarını dile getiren Muharip Gazileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul, “19 Eylül Gaziler Günü aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. ‘Gazi’ kelimesi içerisinde yatan gerçeği sadece sakat kalan uzvunu kaybeden değil vazifesini yaparak savaştan sağ salim dönen olarak da bilinmesini istiyoruz. Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin de kuruluş günü olan 19 Eylül Gaziler günü'nü kutlamanın onur ve heyecanı içindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olan bizler vatan toprakları üzerinde iç ve dış düşmanların oynadıkları oyunları bozmak için her zaman hazırız. Canımız pahasına vatanımızı savunmak için mücadelemiz hiçbir zaman bitmeyecektir” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.