2016’da Su İşleri Çalışmaları

TAVŞANLI BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER, 2016 YILI İÇERİSİNDE TOPLAM 16 BİN 500 METRE KANALİZASYON VE 15 BİN 500 METRE DE YAĞMURSUYU HATTI ISLAH ÇALIŞMASININ YAPILDIĞINI BİLDİRDİ. ÖTE YANDAN KAYNAĞINDAN İÇME SUYU VE ATIK SU ARITMA PROJELERİ İLE GÖBEL TERMAL TESİSLERİ’NDEKİ ÇALIŞMALAR İSE TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR.

Ekonomi Yayın: 06 Şubat 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 06.02.2017 20:52:53
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
5256 okunma
Google News

 

 

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, su ve kanalizasyon işleri bakımından yoğun bir seneyi geride bıraktıklarını söyleyerek, “Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz yıl 16 bin 500 metre kanalizasyon ile 15 bin 500 metre yağmur suyu hattı ıslah çalışmaları yürütüldü. Bunun yanında Göbel Termal Tesislerimizi geliştiriyor, içme suyu ve atık su arıtma projelerimizi de tüm hızıyla sürdürüyoruz” dedi.

 

KAYNAĞINDAN İÇME SUYU PROJEMİZ

Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlılılara daha hijyenik koşullarda, sağlıklı, içilebilir, kesintisiz içme suyu temin etmek için içme suyu projesini hayata geçirdiklerini söyleyerek, “2016 yılında ilk kazmayı vurduğumuz içme suyu projemiz hızla ilerliyor.21 km’lik yolu tamamlayan ekiplerimiz bu yolu hizmete açtı. İçme suyu hattında kullanılacak boruları iki ayrı firma üretiyor. Yaklaşık 1 kilometresi de döşenmiş durumda” dedi.

Toplama, klorlama ve debi-metre odasının inşaat çalışmalarını yürüttüklerini dile getiren Başkan Güler, “İçme suyunu Esatlar’dan aldıktan sonra isale hattıyla 500 m3’lük su deposuna alacağız. Bu depoyu da yapıyoruz. Burada klorlama ve debi-metre odaları için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Tavşanlı için büyük önem taşıyan ve 30 milyon TL maliyeti olan projeyi Gelişim Grup olarak üstlenmekten gurur duyduklarını kaydeden Proje Müdürü Koray Aksakal ise Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’e yakın ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

 

ATIK SU ARITMA TESİSİMİZDE SONA DOĞRU

Tavşanlı Belediyesi tarafından bölgeye inşa edilen en büyük atık su arıtma tesisinde yapının 80’ni tamamlandı.

2015 yılının Aralık ayında çalışmalarına başlayan yüklenici firma toplam 2 bin metrekare alanda ön görülen iş takviminden daha hızlı bir şekilde tesisi inşa ediyor. İçerisinde idari binaların yanı sıra 2 adet çökertme havuzu, 2 adet havalandırma havuzu ve kolektör hattının çekileceği tesis bu sene hizmete hazır hale getirilecek.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, tesisin 23 milyon TL’ye mal olacağını hatırlatarak şunları ifade etti:

“Tavşanlımızın çehresini değiştirmek ve uzun vadeli ihtiyaçlarına çözüm bulmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında bölgenin en büyük arıtma tesisi inşaatına başladık. Tesisin 80’lik kısmını tamamlamış durumdayız. İdari binalar ve trafo binasının kaba inşaatı bitti. İnce işçiliği ilkbaharda yapılacak. 2 adet havalandırma havuzu tamamlanırken, 2 adet çökertme havuzunun birini bitirdik, diğerinin yarısına geldik.  Bu arada 2 kilometrelik kolektör hattı da tamamlanmak üzere.”

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Atık Su Arıtma Tesisi ve diğer büyük projelerin 15 Temmuz hain darbe girişiminden etkilenmeden sürmesinin de devletin gücünü net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.