3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

Gündem Yayın: 03 Mayıs 2016 - Salı - Güncelleme: 03.05.2016 13:50:48
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3201 okunma
Google News

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

Kütahya Medya Çalışanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Soyer, "Basın özgürlüğünün kişisel özgürlük olarak algılanmamasını, terör örgütlerinin propaganda silahı olarak kullanılmamasını, milli çıkarları zedeleyecek bilgi ve belgeleri yayınlama aracı olarak görülmemesini, kişilerin özel hayatlarına girme ve hakaret etme hakkı vermediğinin de bilinmesini istiyoruz." dedi.

Soyer, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" nedeniyle gazetecilere yaptığı açıklamada, basın özgürlüğünün bireylerin görüş ve düşüncelerini açıklama, kamuoyuna yayma hakkının bir aracı olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Basın özgürlüğünün kişisel özgürlük olarak algılanmaması ve bunun bir propaganda aracı olarak kullanılmaması gerektiğini belirten Soyer, şöyle konuştu:

"Hiçbir gazetecinin yazdığı haber, yaptığı yorum nedeniyle yargılanmasını ve tutuklanmasını istemiyoruz. Bunu isterken, basın özgürlüğünün kişisel özgürlük olarak algılanmamasını, terör örgütlerinin propaganda silahı olarak kullanılmamasını, milli çıkarları zedeleyecek bilgi ve belgeleri yayınlama aracı olarak görülmemesini, kişilerin özel hayatlarına girme ve hakaret etme hakkı vermediğinin de bilinmesini istiyoruz. Çünkü gazetecilik ruhunda muhaliflik olsa da karalama, küçük düşürme, hedef gösterme ve ülkesi aleyhine yayın yapma sanatı asla değildir. Gazetecilik olayları doğru ve düzgün, dürüstçe yansıtmaktır. Basın özgürlüğü noktasında mücadeleye sonuna kadar varız."

Yerel basının özgürlüğü

 Soyer, gerçek manada özgür gazetecilik ve haberciliğin yerel medya tarafından yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Halkımız tarafından Anadolu basınına sahip çıkılması gerekmektedir. Kütahya'nın gözü, kulağı, sesi olan gazetelerimizi vatandaşlarımızın okuması gerekmektedir. Kütahya’mızın televizyonlarını izleyin. Yörenizin radyosunu dinleyin. Olumlu veya olumsuz eleştirilerinizle onlara destek olun. Olun ki sesiniz daha etkili duyulsun. Bu işi dürüstçe yapanlara sahip çıkın. Yerel basının desteklenmesi, ayakta kalması ve büyümesi o kentin ve o kentin insanının yararına olacaktır."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.