5’NCİ ÇEVRE ŞENLİĞİ BAŞLADI

5’NCİ ÇEVRE ŞENLİĞİ BAŞLADI

Gündem Yayın: 10 Haziran 2015 - Çarşamba - Güncelleme: 10.06.2015 16:08:37
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3450 okunma
Google News

5’NCİ ÇEVRE ŞENLİĞİ BAŞLADI

Tuna İŞLEYEN / TAVŞANLI / DHA

   Tavşanlı Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla 5. Çevre Şenliği etkinliği düzenledi.

3 gün sürecek etkinlikler kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'nda, geri dönüşüm sağlanacak yağ, pil, cam, kağıt ve metal atıkların ayrıştırılması amacıyla tanıtım düzenledi ve doğa resim sergisi açıldı.

Etkinlik ilk önce çevre duyarlılığına dikkat çekmek için yürüyüş ile başladı. Öğrenciler ve protokol yürüyerek tören alanına geldi. Daha sonra öğrenciler Halk oyunları gösterisi sergilediler.

Etkinlikte konuşan Kaymakam Numan Hatipoğlu, Tavşanlı’da çevre gününün geleneksel hale geldiğini her yıl katılımın yüksek olduğunu, yarınları daha güzel yaşamak için, şimdiden tedbir almak gerekmekte olduğunu söyledi. Bu yüzden şehirde yaşayan bizlerin daha fazla sorumluluk içerisinde olmamız gerektiğini dile getiren Hatipoğlu, Geri kazanımın ve dönüşümün her şeyin üstünde olduğu, bizim dinimizden, tarihimizden, geleneğimizden gelen adet gibi çevreyi korumamız en önemli hususlardan birisi. Bu noktada her geçen gün hem çevre bilincinin artması hem çevre temizliği hem de kırsal kesimde bu temizliklerin titizlikle yapılması gerekiyor. Bizim mesire alanlarından en fazla şikayet ettiğimiz çevre kirliliği bu konu da daha duyarlı olmalıyız ifadelerini kullandı.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler; Bu sene Çevre şenliğinin beşincisini tanzim ediyoruz. İlk yol çıktığımız gün bir heyecan vardı. Bu heyecanı arta arta ve ortakları yanımızda çoğalta çoğalta en sonunda çevre ile ilgili duyarlılıkla ilk çıktığımız gün okullarla başlamıştık bugün büyüklerimizle bu olaya dahil etmek üzere bu sene gerçekleştireceğimiz etkinlikler biraz daha farklı olduğunu belirti. Güler, sözlerine şöyle devam etti; Ben bu manada bu organizasyonun tertibinde emek ve katkı sağlayan başta Belediye personelimiz olmak üzere, Çevre şehircilik İl Müdürlüğü’ne, Kaymakamımıza, okullarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve 29 sene boyunca çöpü hem toplayıp hem de ayrıştıracak olan Katı Atık Yönetim AŞ.’ye huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Biz çevre adına neler yaptık onu anlatayım. Önce ayrıştırma, bugün arkadaşlar ve sevgili çocuklar Tavşanlı sınırları içerisinde atılan her bir çöpün ayrıştırılması ayrı ayrı yapılıyor. Bu ilçemiz adına çok büyük kazanç ve aynı zamanda onurdur. İkincisi, geçen senelerde çevreye atılan ekmeklerin, atılmaması ve değerlendirilmesi konusunda bir faaliyetimiz oldu. İlk olan ve hatta Türkiye’de hayata geçirilen ilk projedir. Şu anda Tavşanlı sınırları içerisinde bine yakın alanda ekmeğin çöpe atılmaması ve toplanması ile ilgili kutularımız var. Diğeri okullar vasıtasıyla başlattığımız atık pil , plastik şişe ve kapak konusu. Bu sene Allah nasip ederse yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Özellikle şehir merkezinde göze hoş görünmeyen çöplerin konteyner yerine yer altına yapılacak konteynırların yerleştirilmesine başladık. Bunu Tavşanlı geneline yayacağız. Bu konuda Tavşanlı belediyesi hem iş bazında hem de ülke bazında örnek uygulamalara devam edecek. Ben esas meseleye geliyorum. Şu çocukların ellerinde çevre adına sloganları döviz haline getirmişler. Anlaşılan o ki çevre bilinci yaygın hale gelmeye başlamış. Bir söz vardır “ Çevre candır gerisi heyecandır” diye. Çok güzel söz. Çevre şehircilik il müdürlüğümüzün bir sloganı var “ Sağlıklı çevre sağlıklı hayattır. “ dövizlerin tamamına baktığımızda çocuklarımız bu bilince ulaşmıştır. Sevgili çocuklar sizlerden temennimiz taşımış olduğunuz dövizleri uygulamanızdır şeklinde konuştu.

Konuşmaları ardından öğrencilere hediye verildi. Etkinliğe katılan 22 okula duvar saati verildi.

Kütahya'da Atık pil toplamada 600 kilo pil toplayarak birincilik elde eden Fatih İmam hatip ortaokuluna ayrıca teşekkür ve belgeler ile madalyalar hediye edildi. Ayrıca toplanan kapaklarla 2 engelliye tekerlekli sandalye verildi.

Etkinlik sonundan katılımcılara pilav ikram edildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.