500 adet sedir fidanı toprakla buluşturuldu

Gündem Yayın: 14 Kasım 2021 - Pazar - Güncelleme: 14.11.2021 21:50:09
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1045 okunma
Google News

500 adet sedir fidanı toprakla buluşturuldu

 

"Şehrimize yeni yapılan, Parmakören Mahallesi mevkiinde yer alan yeni Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesinde 2019 yılında oluşturulan Adalet Ormanında Cumhuriyet Savcısı Veysel Arat, Denetimli Serbestlik Müdürü Nihat Yayla ve Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ramazan Fidanoğlu ile denetimli serbestlik yükümlülükleri devam eden gönüllü yükümlüler ve denetimli serbestlik müdürlüğü ile ceza infaz kurumu personellerinin katılımı ile "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'" münasebetiyle  500 adet sedir fidanı toprakla buluşturuldu.

Ağaç dikme töreninde konuşan Cumhuriyet Savcısı Veysel Arat; “Ormanların geleceğe bırakılacak en önemli miras olduğunu, ceza infaz kurumunda cezasını çeken veya denetimli serbestlikteki yükümlü vatandaşlarımızın örnek projelerle buluşturulduğunu, buralarda eğitime yönelik çalışmaların yapıldığını, bu çalışmalardan beklenen hükümlü ve tutukluların doğru davranış, tutum ve alışkanlıkları benimseyerek, yeniden suç işlemelerini önleyecek ahlâkî değerler kazanmalarını sağlamak, bu kişilerin salıverilmelerinden sonra topluma uyumlarını kolaylaştırmak ve olumlu hâle getirmek, milli duyguları, vatan ve millet değerleri gibi kutsal saydığımız varlıkları verebilmektir. Bununda toplumda böyle örnek faaliyetlerle gerçekleştiğini” söyledi.  Ağaç dikmenin kutsal bir görev olduğunu belirten Savcı  Arat; “Ormanlar, dünyanın doğal güzellikleri olup, temiz havanın ve suyun tutulduğu, depolandığı ve diğer canlıların ihtiyaçları için devamlı kararlı ve yeterli miktarlarda doğaya salındığı çok yönlü faydaları olan kaynaklardır. Ormanlar, birçok canlıya ev sahipliği yapmakta olup insan yaşamını sürdürmekte olan temel ihtiyaçları da barındırmaktadır. Nitekim ormanların; barınma, ısı kaynağı, temiz hava, serinlik, canlı türlerini barındırma, su tutma gücü vb. olumlu yanları bulunmaktadır” dedi

Denetimli Serbestlik Müdürü Nihat Yayla’da günün önemini belirterek; “dünyanın en önemli yenilenebilir doğal varlıklarından biri olan ormanlara gerekli önemin verilmesi amacıyla, ülkemizde 11 Kasım  Gününün Milli Ağaçlandırma Günü  olarak ilan edilmiş olduğunu, denetimli serbestlik müdürlüğü olarak bu tip faaliyetlere denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülerimizin de katılımları ile gerek kendilerine yönelik eğitim ve rehabilitasyon hizmeti verebilmek ve aynı zamanda toplumda bir farkındalık oluşturabilmek gerekse ülke doğasına ve ekonomisine katkı sağlayacağını düşündüğümüz  tüm sosyal faaliyetlerde yer almaya gayret göstermeye çalıştıklarını, bugün burada yapılanında önemli bir hizmet olduğunu” belirtti. “Gelecek nesillerimize temiz bir çevre, yaşanabilir bir dünya bırakmanın en önemli yolu, ormanların korunmasından, geliştirilmesinden, genişletilmesinden, koruma, kullanma dengesi kurulmasından ve erozyonun önlenmesinden geçmektedir. Sahip olduğumuz ormanlarımızı korumalı ve sürdürülebirliğini sağlamalıyız" dedi. Ağaçlandırma etkinliği tahsis edilen  sedir fidanlarının toprakla buluşturulması ile birlikte sona erdi."

Kütahya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.