59 Çiftçiye Macar Fiği Tohumları dağıtıldı

Gündem Yayın: 25 Ekim 2019 - Cuma - Güncelleme: 25.10.2019 12:06:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1984 okunma
Google News

59 Çiftçiye Macar Fiği Tohumları dağıtıldı

Tuna İşleyen

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 59 çiftçiye Macar Fiği tohumu düzenlenen törenle dağıtıldı.

Yem bitkisi üretim çeşitliliğinin arttırılması projesi kapsamında İl Özel İdaresi tarafından temin edilen Macar Fiği tohumları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle üreticilere dağıtıldı.

Bu kapsamda Tavşanlı İlçesi Karacakaş köyünde 26 üreticiye, 255 dekar alana 2 bin kg ve Kayıköy'ünden 33 üreticiye 220 dekar alana bin 800 kg Macar Fiği tohumu düzenlenen törenle dağıtıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Temel, “Yem bitkileri tohum dağıtımında birlikte üretim modeli uygulanacaktır. Birlikte üretim modeli bir bölgedeki arazilerin tamamında aynı ürün yetiştirilmesidir. Macar fiği bir baklagil bitkisi olduğundan dolayı toprağı beslemesi açısından münavebede önemli bir yere sahiptir. Yem bitkileri üretim alanının gelişmesi hem tarımsal hem de hayvansal üretime katkı sağlayacaktır. Hayvancılık ve besicilik maliyetlerinin düşürülmesinde de önemli etkiye sahiptir. Dağıtımı yapılan tohumların üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

 

Yapılan konuşmanın ardından 76 çuval 3 bin 800 kg Macar Fiği Karacakaş ve Kayıköy'den gelen üreticilere dağıtıldı.

Tavşanlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Yüksel Kara, İlçe Özel İdare Müdürü Ali Ertürk, AK Parti İlçe Başkanı Bilal Kıyak, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Temel, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Yüksel, İlçe Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri, köy muhtarları ve üreticiler katıldı.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.