8 asker şehit, 13 asker yaralı

Gündem Yayın: 02 Mart 2018 - Cuma - Güncelleme: 02.03.2018 07:11:20
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2671 okunma
Google News

Hatay’ın Hassa ilçesi karşısındaki Hac Bilal köyü Keltepe bölgesinde dün öğleden sonra Jandarma ve Polis Özel Harekat (JÖH ve PÖH) timleri, korucular ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ile PYD/PKK’lı teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Edinilen bilgiye göre Hatay Sakız Hudut Karakolu’nun karşı tarafında bulunan bölgeye ağır silahlarla sızma girişiminde bulunan teröristlerden 20’den fazlası etkisiz hale getirildi. Keltepe bölgesini ele geçirmek için ilerleyen güvenlik ve ÖSO güçleri, tünellere saklanmış yaklaşık 100 kadar terörist tarafından pusuya düşürüldü.

BORNOVA JANDARMA KOMANDO TUGAYI’NDAN

Tünellerden çıkarak ağır makineli silahlarla güvenlik güçleri ile onlara eşlik eden ÖSO güçleri ve koruculara saldıran, teröristlerle şiddetli çatışmalar yaşandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden dün gece yapılan ilk açıklamada “Beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, yedi kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır” denildi. TSK yarım saat sonra yaptığı ikinci açıklamada 3 askerin daha şehit olduğunu, 6 askerin yaralandığını duyurdu. Şehit ve yaralıların büyük kesiminin İzmir Bornova Jandarma Komando Tugayı’ndan olduğu öğrenildi. Çatışmalarda onlarca teröristin öldürüldüğü duyuruldu.

 

 

Afrin kırsalındaki Hac Bilal köyü Kel Tepe bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan askerlerimiz:
J.Astsubay çavuş, Uğur Palancı, İzmir
J.Astsubay Çavuş, Mehmet Dinek, Denizli
J.Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç, Konya
J. Uzman Çavuş, Arif Demirel, Kastamonu
J. Uzman Çavuş, Burhan Açıkkol, Isparta
J. Uzman Onbaşı, Rıdvan Çevik, Van
J. Uzman Çavuş, Recep Çetin, Eskişehir
J. Uzman Çavuş, Mustafa Ozan Gökçe, Hatay

MEKANLARI CENNET OLSUN

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.