8 NOKTAYA 3 TONLUK YER ALTI ÇÖP KONTEYNERİ

8 NOKTAYA 3 TONLUK YER ALTI ÇÖP KONTEYNERİ

Ekonomi Yayın: 16 Ocak 2016 - Cumartesi - Güncelleme: 16.01.2016 13:42:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3077 okunma
Google News

8 NOKTAYA 3 TONLUK YER ALTI ÇÖP KONTEYNERİ

 

 

 

Tavşanlı Belediyesi şehir merkezinde 8 noktaya 3 tonluk yer altı çöp konteyneri monte etti.

Belediye Başkanı Mustafa Güler Bakanlık desteği ile hayata geçirilen projenin gelecek yıllarda genişletileceğini söyledi.

Tavşanlı Belediyesi’nin 2015 yılında dikkat çeken projelerinden birisi de şehir merkezine monte edilen yer altı çöp konteynerleri oldu. İlk etapta sekiz noktaya monte edilen ve 3 ton kapasitesi bulunan konteynerleri şehir merkezinin görsel zenginliğine de katkıda bulundu.

Klasik kül ve çöp kutuları kaldırılırken, esnaf ve vatandaşa 200 adet kül kovası dağıtılarak geri dönüşüm çalışmalarının güçlendirilmesi sağlandı. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, bu uygulamanın da örnek proje olarak dikkat çektiğini söyleyerek yeni düzenlemenin şehir merkezini rahatlattığını kaydetti. Başkan Güler ”Bakanlıktan aldığımız hibe destekleriyle hayata geçirdiğimiz yer altı çöp konteynerleri uygulaması şehir merkezimizde hem vatandaşımızı hem de esnafımızı rahatlattı. Klasik çöp konteynerlerini toplayarak görsel zenginliğe de katkıda bulunduk. 3 ton kapasiteli bu konteynerler sayesinde çöpleri hızlı bir şekilde toplayarak geri dönüşüme gönderiyoruz. Bu hizmet genel olarak büyük şehir belediyeleri tarafından yapılıyor. Tavşanlı olarak bizim ölçekli ilçelere örnek bir proje oldu. Birçok belediye şimdi bu sistemi incelemek ve kendi şehirlerine götürmek için bize geliyor. Onlara teknik ve kullanım konusunda ki görüşlerimizi iletiyoruz. Gelecek yıllarda 8 olan yer altı çöp konteynere sayısını arttırmak istiyoruz” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.