850 bin küçük esnaf gelir vergisinden istisna

Ekonomi Yayın: 10 Ekim 2021 - Pazar - Güncelleme: 10.10.2021 15:50:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2092 okunma
Google News

850 BİN KÜÇÜK ESNAF 
GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, bu hafta yasalaşması beklenen
"Vergi Usul Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" adı altındaki kanun teklifi hakkında bilgiler verdi.

Milletvekili Erbaş; " Vergi Usul Kanunu, Gelir Vergisi Kanunu başta olmak üzere yedi kanunda değişiklikler yapılması beklenmektedir. Bu hafta yasalaşması beklenen kanun teklifi ile, basit usulde vergilendirilen berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, kaportacı, lastikçi, tornacı, çay ocağı işleticisi, terzi, tamirci gibi yaklaşık 850 bin küçük esnafın ticari kazançları gelir vergisinden istisna edilecek  ve bu mükelleflerin yıllık gelir vergisi beyanname verme yükümlülükleri kaldırılacaktır. ”dedi.
TARIMSAL DESTEKLEME ÖDEMELERİDE
GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA
Bu hafta yasalaşması beklenen kanundaki diğer maddeler hakkında da bilgiler veren Milletvekili Erbaş ; “Basit usulde vergilendirilen ticari kazanç mükelleflerinin kazançları gelir vergisinden istisna edilmektedir. Sosyal medya üzerinden elde edilen gelirler belli tutara kadar istisna kapsamına alınmakta ve stopajın nihai vergileme olması sağlanmaktadır. Tarımsal destekleme ödemeleri gelir vergisinden istisna edilmektedir. Son geçici vergilendirme dönemi kaldırılmaktadır. Yıllık gelir vergisi beyannamesi verme  ve vergilerin ödeme süresi bir ay öne çekilmektedir. Vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi uygulamasında mükellefler lehine olacak şekilde değişiklik yapılmaktadır.” Açıklaması yaptı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.