Hisarcık'ta Miting

Hisarcık'ta Miting

Gündem Yayın: 01 Aralık 2013 - Pazar - Güncelleme: 01.12.2013 07:22:53
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2897 okunma
Google News

 

 

                Türkiye Maden-İş sendikası genel merkezi  Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ve kömür ocaklarının Özelleştirme İdaresine bağlanmasını protesto eden yaklaşık 500 enerji ve maden işçisinin eylemine polis müdahelesi üzerine bir basın açıklaması yaptı.

                Hisarcık Maden-İş sendikası temsilciliği   işçiler ile düzenlediği bir mitingle basın açıklamasını duyurdu.

Türkiye’de kömür ocaklarının özelleştirme sürecine sokulması şiddetle protesto edilirken açıklamada şu ifadelere yer verildi,

                “Yatağan, Yeniköy ,Kemerköy termik santrallerinde çalışan enerji işçileri ile bu santralleri besleyen kömür sahalarında çalışan sendikamız üyesi maden işçileri,örnek bir sınıf dayanışması ile özelleştirmeye karşı omuz omuza kararlı bir mücadele sürdürmektedir.Sendikamız üyesi maden işçileri ve Tes-İş sendikası üyesi enerji işçileri,özelleştirmelerin bölgelerine yoksulluk,işsizlik ve göçten başka hiçbir şey getirmeyeceğinin, bu işletmelere sahip çıkmanın vatandaş sahip çıkmak olduğunun bilincindedir.

                Bütün tepkilerini,Anayasa ve ilgili yasaların öngördüğü temel hak ve özgürlükler çerçevesinde ortaya koyan maden ve enerji işçileri, iktidar partisinin il başkanlığına talebini iletmek üzere yürüyüşü, güvenlik kuvvetlerinin bölücü terör örgütü  yandaşlarının yasa dışı eylemlerinde bile reva görmediği sert bir müdahele ile engellenmiştir.

                Bizler Maden İş sendikası Hisarcık şubesi ve Emet bor işletmesi işyerlerinin çalışanları olarak  direnişçi işçilerimizin yanında olduğumuzu ve omuz omuza mücadeleye devam edeceğimi zi ilan ediyoruz.Demokratik haklarını kullanan barışçı yürüyüşlerinde maden ve enerji işçilerine uygulanan, terör örgütü üyelerinin yakıp yıkmalı yasa dışı eylemlerinde bile yapılmayan sert müdahaleyi knıyoruz.

                Bizler, ülkemize, milletimize büyük zarar veren, işsizlik ve yoksulluk üreten, milletin mallarının yok pahasına yerli yabancı firmalara satışı anlamına gelen bütün özelleştirmelerin  ve enerji,maden özelleştirmelerinin durdurulmasını, bu çerçevede Yatağan,Yeniköy,Kemerköy termik santralleri ile kömür sahalarının özelleştirme ihalelerinin iptal edilmesini yüksek ve kararlı bir sesle talep ediyoruz.

                Bir kez daha işi, ekmeği, vatanı ve milleti için özelleştirmelere karşı direnen maden ve enerji işçileriyle birlikte olduğumuzu ilan ediyoruz. Yaşasın maden ve enerji işçilerinin özelleştirmeye karşı haklı mücadelesi, Yaşasın sınıf dayanışması. Bundan sonra Heryer Yatağan her yer direniş.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.