Dernekler Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair

Dernekler Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair

Gündem Yayın: 27 Şubat 2013 - Çarşamba - Güncelleme: 27.02.2013 09:32:42
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
2556 okunma
Google News

            Tavşanlı Kaymakamlığı İlçe Dernekler Büro Şefliğinden, İlçemizde Kurulu ve faaliyette bulunan dernek yöneticilerinin dikkatine;

-          Dernekler Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair.

      Yönetmeliğin 23 Ocak 2013 tarih ve 28537 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Dernekler Yönetmeliğinin birçok maddesinde, dernek iş ve işlemlerinde kullanılan matbu evraklarda ve eklerinde değişiklik yapıldığı bu nedenle dernek başkan ve diğer yöneticileri belirtilen hususlara uyma zorunluluğu bulunmaktadır.

Buna göre;

1 - Yeni dernek kuracaklar için dernek kuruluş bildiriminin içeriği değişmiştir.

2 – Derneklerimizin genel kurul toplantılarından sonra düzenlemiş oldukları Genel Kurul Sonuç Bildiriminin içeriği değişmiştir. Genel Kurul toplantılarından sonra düzenlenen toplantı tutanağı genel kurul kararı, tüzük değişikliği yapmadığı sürece, Mülki İdare Amirliğine Genel Kurul Sonuç Bildirimi harici evrak getirilmeyecektir.

3- Derneklerimizce Bağış ve Üye Aidatı toplamak için çıkartılan ve Mülki İdare Amirliğine bildirdikleri yetki belgesinin içeriği değişmiş olup, yönetim kurulunun tamamı yetki belgesi olmadan bağış ve üye aidatı alabilmektedir.

4- Faal olan tüm derneklerin, başkanlarının e-posta olması zorunludur.

5- Derneklerce tutulan Alındı Belgesi Kayıt ve Demirbaş Eşya Defteri tutulması isteğe bağlı bırakılmıştır.

6- Derneklerin kullanmış oldukları Dernek Gelirleri Alındı Belgesi Makbuzu, Gider Makbuzu, Ayni Yardım Teslim Belgesi, Ayni Bağış Alındı Belgesi makbuzlarının içeriği değişmiştir.

7- Derneklerin taşınmaz mal edindiklerinde Mülki İdare Amirliğine bildirdikleri Taşınmaz Mal Bildirimi içeriği değişmiştir.

8- Derneklerin adreslerinde değişiklik olduğunda Mülki İdare Amirliğine bildirdikleri yerleşim yeri değişiklik bildirimi içeriği değişmiştir.

      Ayrıca Kamu Yararı Dernek Şubelerinin 28/02/2013 tarihine, diğer derneklerin 30/04/2013 tarihine kadar vermeleri gereken 2012 yılına ait dernek genel beyan formlarının (Dernek Beyannamesi Ek -21) yeni yürürlüğe giren yönetmelik hükümlerine göre doldurularak Tavşanlı Kaymakamlığı İlçe Dernekler Büro Şefliğine vermeleri gerekmektedir.

            İlçede Kurulu ve faaliyette bulunan dernek yöneticilerinin yukarıda belirtilen yönetmelik değişikliğiyle ilgili olarak detaylı bilgi için Tavşanlı Kaymakamlığı İlçe Dernekler Büro Şefliğine başvurmaları rica olunur.

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.