ÇOCUĞUNUZ EĞİTİME NE ZAMAN BAŞLAMALI?

ÇOCUĞUNUZ EĞİTİME NE ZAMAN BAŞLAMALI?

Eğitim Yayın: 22 Ağustos 2013 - Perşembe - Güncelleme: 22.08.2013 13:26:41
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
2970 okunma
Google News

 ÇOCUĞUNUZ EĞİTİME NE ZAMAN BAŞLAMALI?

Gülbahçe Ana Okulu Müdürü Erol Demir çocuğun eğitime ne zaman başlayabileceğini şu şekilde açıkladı;

“Yaşamın ilk yıllarının harcanmaması gerektiğini “ Erken Yaşta Öğrenmenin “ önemli , gerekli ve daha kolay olduğunu hepimiz biliyoruz.Ancak bu konunun çok hassas bir konu olduğunu , her çocuğun birbirinden farklı ve özel olduğunu da biliyoruz.Çocuk fiziki , sosyal ve zihinsel olarak hazır olduğu zaman , yeni bilgi ve becerileri öğrenebilmesi çok kolaydır.Yeter ki çocuğunuza olanaklarınız çerçevesinde yeni ufuklar açınız.Onun olgunlaşmasına yardımcı olunuz.Bunu sağlayabilecek kişilerle birlikte olmasına ve bu olanaklara sahip ortamlarda bulunmalarına olanak tanıyınız.

Küçük yaşlardan itibaren çocuğunuzun bağımsızlığını kazanması için fırsatlar oluşturmak önemlidir. Örneğin kendi kendine yemek yeme, temizlenme, giyinme, eşyalarını düzenleme gibi becerileri 3 (24 ayını doldurmuş )yaşına kadar kazandı ise artık sizden ayrılmaya hazır demektir. Zaten bu onun ihtiyacı olan ve sosyalleşmesine zemin hazırlayacak bir durumdur. 3 yaşına erişen çocuğun özellikle apartman dairelerinde tek başına olduğu durumlarda kendini geliştirmesi ve keyifli vakit geçirmesi pek mümkün olmamaktadır. Akranları ile olmak, oyun oynamak hem fiziksel hem de ruhsal gelişimi için önemlidir. Çocuğunuz arkadaşları ile oynarken paylaşmayı, diğerlerine saygı duymayı, sırasını beklemeyi, yardımlaşmayı ve işbirliğini öğrenir. Dolayısıyla okul öncesi eğitim her çocuğun geçmesi gerekli olan bir süreçtir. Çocuğunuzun anaokuluna ne zaman başlayacağına dair soru işaretleriniz varsa lütfen aşağıdaki soruları dikkatle okuyunuz. Cevaplarınızın çoğu evet ise çocuğunuzun anaokuluna başlama zamanı gelmiştir.”

1. Çocuğunuzun sorduğu sorulara cevap vermekte zorlanıyor musunuz?

 

2. Çocuğunuz sürekli TV, cd, dvd mi izliyor?

 

3. Çocuğunuz sürekli huysuz mu?

 

4. Çocuğunuz paylaşmayı bilmiyor mu?

 

5. Yaptığınız şeyler onu mutlu etmiyor mu?

 

6. Arkadaşları ile bir arada olduğunda mutlu mu?

 

7. Arkadaşları ile oyun oynamaktan hoşlanıyor mu?

 

8. Sürekli yeni şeyler mi öğrenmek istiyor? (meraklı mı?)

 

9. Oyuncaklarıyla oynamak ona yetmiyor mu?

 

10. Oyun oynarken sürekli ona eşlik etmenizi mi istiyor?

 

11. İstediği yapılmadığında sürekli ağlıyor mu?

 

12. Çocuğunuz sürekli evin dışına mı çıkmak istiyor?

 

13. Sizden hiç ayrılmıyor mu?

 

14. Çocuğunuz yaşıtlarıyla diyaloga girmekte zorlanıyor mu?

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.