Açılış Dersi Rektör Kavuncu Tarafından Yapıldı

Eğitim Yayın: 06 Ekim 2020 - Salı - Güncelleme: 06.10.2020 09:25:21
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1898 okunma
Google News

Açılış Dersi Rektör Kavuncu Tarafından Yapıldı

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerin 2020- 2021 akademik yıl açılış dersini gerçekleştirdi.  Rektör Kavuncu, YKS sonuçlarıyla birlikte milyonlarca öğrenci arasında üst sıralarda yer alıp, KSBÜ’ye kabul edilen öğrencileri tebrik ederek, Sağlık Üniversitesinin özellikli bir üniversite olduğunu vurguladı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cem Algın da üniversitede alınacak eğitim hakkında bilgilendirmede bulundu.

KSBÜ Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerin 2020- 2021 akademik yıl açılış dersi Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu tarafından verildi. Rektör Kavuncu şu ana kadar açılış derslerini yüz yüze gerçekleştirdiklerini ifade ederek, pandemiden dolayı bu sefer dersi uzaktan eğitim sistemiyle vermek zorunda kaldıklarını belirtti.

“KSBÜ ÖZELLİKLİ BİR ÜNİVERSİTE”

KSBÜ’yü tercih ederken öğrencilerin araştırma yaptıklarını söyleyen Rektör Kavuncu, “Sizlere vaat ettiğimiz en önemli konulardan birisi ulaşılabilirlik konusuydu. Yani iç içe bir aile ortamında üniversiteye başlayacağınızı söylemiştik. Tekrar ifade etmek istiyorum, Tıp Fakültemizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı 6. Bugün sizlere hitabetim, bunun önemli göstergelerinden bir tanesi. Bundan sonra siz KSBÜ ailesi içerisindesiniz. Siz artık özellikli bir üniversite olan KSBÜ’nün bir öğrencisiniz.” dedi.

“ÖNCELİK İNSANLIĞA YARARLI HEKİM YETİŞTİRMEK”

KSBÜ Rektörü Kavuncu, tıp eğitiminin aynı zamanda bir usta çırak ilişkisi olduğunu dile getirerek, “Bu noktada biz ustalarımızdan, büyüklerimizden, hocalarımızdan bu bayrağı 30 sene kadar önce devralmıştık. Artık bunları yavaş yavaş size devretme zamanı da yaklaşıyor. Kıdemli hocalarınız olarak bizler artık sizlere bu bayrağı devredeceğiz. Tabii ki sizlerden öncelikle beklentilerimiz bir meslek grubu olarak insanlığa yararlı doktorlar olmanız. Ama öncelikle vatandaş olarak sorumluluklarımız var. Büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız. Kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya olarak da farklı bir konumdayız. Ülkemize, milletimize erdemli bir vatandaş olmak, Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin gelecek hedefleri doğrultusunda birlikte çalışmak için siz beyin güçlerine önemle ihtiyacımız var. Biz size burada sadece bir meslek değil, insanlığa yararlı bir hekim, bir sağlık mensubu olmayı doğru bir zeminde yetişmenize katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZ KÜLTÜR ŞEHRİ KÜTAHYA’YI KEŞFEDECEK”

Rektör Kavuncu, üniversitede sadece alana özel eğitim alınmayacağını bunun dışında “Sosyokültürel Etkinler” dersi kapsamında Kütahya’nın da keşfedileceğini vurguladı. Kavuncu, “Kütahya bir kültür, bir sanat şehirdir. Coğrafi ve tarihi olarak zengin bir bölgedir. Sizler kültür şehri Kütahya’yı, ‘Sosyokültürel Etkinlikler’ dersi kapsamında keşfedeceksiniz.” diye bilgilendirmede bulundu.

TIP FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. ALGIN’DAN TEBRİK

KSBÜ’yü kazanan öğrencilerimizi tebrik eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cem Algın, fakülte tarihi hakkında bilgilendirmede bulunarak, birinci sınıfların alacakları dersler hakkında açıklamalarda bulundu. Dekan Algın, öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısını vurgulayarak, KSBÜ’nün başarılı çalışmalar yaptığını belirtti.

Ders sonunda Rektör Kavuncu ve Dekan Algın öğrencilerin sorularını cevaplayarak, başarılı bir akademik yıl olmasına dair dileklerini ilettiler.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.