Adalet Ormanı

Gündem Yayın: 23 Mart 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 23.03.2019 18:28:58
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2727 okunma
Google News

HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERCE HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU

Kütahya E Tipi ve Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde Cezasını infaz etmekte olan hükümlü ve yükümlülerce ‘’ADALET ORMANI’’ adı altında hatıra ormanı oluşturuldu.

 

Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlıkları arasında yapılan protokole göre ağaçlandırma ve koordinasyon projesi çerçevesinde Şehrimize yeni yapılan Parmakören civarındaki Yeni Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesine Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey, Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Semih Hamedi, Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kasım Demiralp ve Denetimli Serbeslik Müdürü Nuray Han eşliliğinde 25.000m2 alan üzerine 2500 adet çam, ladin, kestane, ceviz, badem, ıhlamur ağaç fideleri 21 Mart Dünya Ormancılık günü   münasebetiyle Parmakörende yapımı süren Cezaevimizin arazisinde Ceza infaz Kurumu personeli, Mahkum ve Yükümlüler eşliğinde fideler toprakla buluşturuldu.

Ağaç dikme töreninde Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey; Ormanların Geleceğe bırakılacak en önemli miras olduğunu, Ceza İnfaz Kurumunda cezasını çeken veya Denetimli serbestlikteki yükümlü vatandaşlarımızın örnek projelerle buluşturulduğunu, buralarda eğitime yönelik çalışmaların yapıldığını bu çalışmalardan beklenen hükümlü ve tutukluların doğru davranış, tutum ve alışkanlıkları benimseyerek, yeniden suç işlemelerini önleyecek ahlâkî değerler kazanmalarını sağlamak, kurum hayatını normal hayata yakınlaştırarak, bu kişilerin salıverilmelerinden sonra topluma uyumlarını kolaylaştırmak ve olumlu hâle getirmek, Milli duyguları, vatan ve millet değerleri gibi kutsal saydığımız varlıkları H/T verebilmektir buda toplumda böyle örnek projelerle gerçekleştiğini belirtmiştir. Ağaç dikmenin kutsal bir görev olduğunu belirten Başsavcı Evren Akbey; ‘Ormanlar, dünyanın doğal güzellikleri olup, temiz havanın ve suyun tutulduğu, depolandığı ve diğer canlıların ihtiyaçları için devamlı kararlı ve yeterli miktarlarda doğaya salındığı çok yönlü faydaları olan kaynaklardır. Ormanlar, birçok canlıya ev sahipliği yapmakta olup insan yaşamını sürdürmekte olan temel ihtiyaçları da barındırmaktadır. Nitekim ormanların; barınma, ısı kaynağı, temiz hava, serinlik, canlı türlerini barındırma, su tutma gücü vb. olumlu yanları bulunmaktadır demiştir.’ Bulunduğumuz alanda yeni ceza infaz kurumunun yapıldığını ve kısa sürede bu ağaçsız alanların yemyeşil bir alana kavuşacağını belirtmiştir.

Cumhuriyet Savcısı Semih Hamedi de günün önemini belirterek; Dünyanın en önemli yenilenebilir doğal varlıklarından biri olan ormanlara gerekli önemin verilmesi amacıyla, 21 Mart gününü Dünya Ormancılık Günü olarak ilan edilmiş olduğunu. Adli teşkilat olarak her olumlu sosyal olayda da kurumlarımızın örnek davranışlar ve projeler gerçekleştirdiğini, bugün burada yapılanında aslında önemli bir hizmet olduğunu belirtmiştir. Gelecek nesillerimize temiz bir çevre, yaşanabilir bir dünya bırakmanın en önemli yolu, ormanların korunmasından, geliştirilmesinden, genişletilmesinden, koruma kullanma dengesi kurulmasından ve erozyonun önlenmesinden geçmektedir. Sahip olduğumuz "Ormanlarımızı korumalı ve sürdürülebirliğini sağlamalıyız" demiştir. İlk Fidenin Cumhuriyet Başsavcımız Evren Akbey’in dikiminden sonra 25.000 metrekarelik alanda ağaç dikiminin hafta boyunca süreceği belirtilmiştir.


Kasım Demiralp Cezaevi Müdürü

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.