Adı 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi oldu

Ekonomi Yayın: 30 Aralık 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 30.12.2020 12:55:42
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1359 okunma
Google News
KÜTAHYA 2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİN ADI,
30 AĞUSTOS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ
 
 
Kütahya Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesinin adı genel kurul kararı ve bakanlık onayı ile 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi adını aldı.
 
30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Salih ÇETİNER konu hakkında yaptığı açıklamada; 
 
Mayıs 2005 tarihinde, Kütahya Valiliği İl Özel İdaresi, Kütahya Belediyesi ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan oluşan kurucu heyet ile kuruluş çalışmalarına başlanan Kütahya Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi 08.05.2006 tarihi itibariyle bakanlık onayına müteakip tüzel kişiliğini kazanmış, 08.11.2019 tarihine kadar Müteşebbis heyet ile yönetilmiştir. 
 
08.11.2019 tarihinde OSB Kanununun 25 inci maddesi gereği yapı kullanma izni almış olan katılımcıların yer aldığı katılımcılar cetveline göre Bakanlık gözetiminde genel kurul yapılarak, müteşebbis heyetten genel kurula geçmiştir. 
 
Kütahya 2. OSB’nin ismi konusunda geçmişten beri söylemlerde belirsizlikler mevcuttur. Bazı kayıtlarda bu bölge hakkında “KÜTAHYA OSB-2”, bazılarında “KÜTAHYA 2. OSB” ve bazılarında ise “KÜTAHYA ÇALCA OSB-2” şeklinde isimlendirmeler bulunmakta idi. 
 
Bilindiği gibi ülkemizde ve dünyada organize sanayi bölgelerine; bölgesel, tarihsel, işlevsel isimler verilmektedir. İl ve ilçe isimlerinin yanı sıra bazı OSB’lere ihtisas alanlarına göre; Tekstil OSB, Deri OSB vb. isimlendirme yapılmaktadır. Verilen isimlerin gerek ülkemizde gerekse dünyada; kolay algılanan, o bölgenin tarihini ve hususiyetlerini yaşatan ve yansıtan isimler olduğu gözlenmektedir. 
 
Kütahya il merkezinde bulunan ve ilk kurulan organize sanayi bölgesi, KÜTAHYA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ olarak adlandırmaktadır. Şehrimizin yeni kurulan ve Zafer Bölgesel Havalimanına yakın olan OSB’sine ise “ALTINTAŞ ZAFER OSB” ismi verilmiştir. Eskişehir yolu üzerindeki OSB ise “KÜTAHYA 2. OSB” olarak isimlendirilmiştir. 
 
Genel Kurulda “ikinci” isminin verilmesinin karışıklıklara sebep verdiği, Genel Kurula katılan katılımcılar tarafından detaylı bir şekilde değerlendirilmiş, genel kurulumuzda OSB’nin adının Kütahya ilinin bir özelliğinin, tarihsel bir mekânın veya olgunun isim olarak verilmesi kararlaştırılarak, katılımcıların oy birliği ile “Kütahya 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi” olarak değiştirilmiş  ,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ile yürürlüğe girmiştir. 
 
Bildiğiniz üzere şanlı tarihimizde 30 Ağustos ismi hem Kütahya’mız hem de Türk Milleti adına büyük önem taşımaktadır.
 
Kütahya 30 Ağustos OSB’nde 35 sanayi parseli bulunmaktadır. 
 
• 19 parsele İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı verilerek üretime geçmiş ve halihazırda 1.700 kişiye istihdam sağlamıştır. 
• 3 parselin inşaatı tamamlanarak yapı kullanma izin belgesi verilmiş, çok yakın zamanda üretime geçmesi beklenmekte,  
• 6 parsele yapı ruhsatları verilerek inşaat süreçleri devam etmekte,  
• 7 parselin ise yapı ruhsat aşaması devam etmektedir. 
• Yine Bölgemizde Orküsan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi adı altında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kredisi ile 40 adet en az 1.000 m2 lik Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılarına hizmet edecek Sanayi Sitesinin inşaatı devam etmektedir.
 
Yatırımlar tamamlandığı zaman Kütahya 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgemizde yaklaşık 6.000 kişiye iş imkânı sağlanacaktır.
 
Şu ana kadar, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Bakanlarımıza, Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlarımıza, İl Özel İdaresi Genel Sekreterlerimize, Müteşebbis heyet ile Yönetim Kurulunda görev yapan tüm üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkürler ediyorum.
 
30 Ağustos OSB, sürekli üreten, gelişen ve güçlenen yapısı ile istihdam yaratmaya, şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine katma değer üretmeye devam edecektir.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.