Adranos çayı yanında Tavşanlı Höyüğüne Ziyaret

GÖRÜNTÜLÜ

Kültür Yayın: 17 Ekim 2021 - Pazar - Güncelleme: 17.10.2021 14:13:23
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
1777 okunma
Google News


ÖĞRENCİLER KAZI ALANINDA İDİ 

 
Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri tarih dersinde Tavşanlı Çardaklı Mahallesinde başlayan kazı çalışmalarını yerinde incelediler, kazılarda  tarih katmanlarını görüp, arkeoloji  ile ilgili bilgiler edindiler.  
 Tavşanlı Belediyesi  tarafından sağlanan ulaşım desteği ve özel izinle,kazı alanına bir ziyaret gerçekleştiren öğrencilere Tavşanlı höyük kazısı  Başkanı  Doç. Dr. Erkan Fidan   Kazı Evinde genel bir bilgiler verdi. Başkan   Fidan’ın  verdiği ayrıntılı bilgiler ışığında öğrenciler kazı alanında çalışmaları yerinde gördüler.   

 


 8 bin yıllık tarihi aydınlatacak Tavşanlı höyüğüne öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Tarihi aydınlatacak buluntuların nasıl çıkarıldığını ve buluntuların değerlendirilmesine ilişkin katılımcı öğrenciler ayrıntıları öğrenme imkanı buldular.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.