Ağlamayan Ana, Ateş Düşmeyen Ev Kalmadı

Siyaset Yayın: 11 Ekim 2016 - Salı - Güncelleme: 11.10.2016 10:16:53
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3236 okunma
Google News

CHP İL SEKRETERİ MAKBUL SARI:

“AKP iktidarı vatandaşlarına kan ve gözyaşı sunmaktan usanmadı”


“Ağlamayan Ana, Ateş Düşmeyen Ev Kalmadı”

CHP İl sekreteri Makbul SARI, Hakkari Şemdinli’de yaşanan terör saldırısını kınadı. Şehit olan asker ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, millete de sabır dileyen SARI, Hükümetin acziyet içinde olduğunu söyledi.

Hakkâri Şemdinli’de 10 askerin şehit olduğu, 8 vatandaşımızın hayatını kaybettiği hain terör saldırısı hakkında açıklama yapan CHP İl sekreteri Makbul SARI, “AKP iktidarı vatandaşlarına kan ve gözyaşı sunmaktan usanmadı” diyerek tepki gösterdi.
 
Hükümetin terör örgütlerine karşı acz içinde olduğunu belirten İl sekreteri SARI, “Çözüm süreci diyerek PKK’yı, Müslüman diyerek FETÖ’yü büyüten AKP zihniyeti ‘Anaların gözyaşları dindi’ diyerek seçim propagandası yaparak korudukları iktidarlarında ağlamayan ana, ateş düşmeyen ev bırakmadı” diyerek Hükümete yüklendi.
 
10 Ekim katliamının yıldönümünde katliamda yitirilen vatandaşlarımızın anılmasının güvenlik sebebiyle yasaklandığını hatırlatan Makbul SARI, AKP’nin artık vatandaşlarını koruyamadığının son 1 yılda yaşanan terör saldırıları ile ortada olduğunu ifade etti.
 
AKP’nin kendini kahraman gibi pazarlamaya çalıştığını ancak terörle mücadelede zafiyetlerinin olduğunu belirten CHP İl sekreteri Makbul SARI, Hükümetin saldırılardan sonra saldırıları kınamaktan başka yapabilecek hiçbir şeyinin olmamasının Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmeyen bir çaresizlik olduğunu söyledi. AKP iktidarlarını Türkiye Cumhuriyeti devletini kuranlara sataşmak yerine ülke yönetme ciddiyetine sahip sorumlu bir iktidar olarak vatandaşlarının gözyaşlarını dindirmeye davet etti.
 
Ülkeye barış ve huzurun bu iktidar ve politikaları ile gelmeyeceğinin açık olduğunun belirtildiği açıklamada SARI ayrıca, daha çok insan hayatını kaybetmeden, bu ölümlerin ve zulümlerin son bulması için terör örgütleri ile içli dışlı olmaktan çekinmeyen bu iktidardan ülkenin artık kurtulması gerektiğini vurguladı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.