Ahmet Yakupoğlu Kültür Sanat Sezonu Açıldı

Kültür Yayın: 13 Şubat 2020 - Perşembe - Güncelleme: 13.02.2020 15:21:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2912 okunma
Google News

Kütahya Belediyesi Ahmet Yakupoğlu Kültür Sanat Sezonunun açılışı, Hakan BİLGİN ve Ferhan TÜLMEN’in sunumu ile gerçekleşti.
Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlenen açılış merasimi öncesi Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK ile geceye katılan konuklar merhum sanatçı Ahmet YAKUPOĞLU’nun eserlerinin sergilendiği resim sergisini gezdi.
Kütahya Belediyesinin “Şimdi Yenilik Zamanı” sloganı ile başlattığı Ahmet Yakupoğlu Kültür Sanat Sezonunun açılışında katılımcılara hitap eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; İlimiz ve ülkemizin değerli sanatçılarından birisi olan Ahmet YAKUPOĞLU adına başlatmış olduğumuz 2020 yılı Kültür ve Sanat Sezonunun açılış programına hoş geldiniz. Bu yıl doğumunun 100. yılı olması sebebiyle büyük usta Ahmet YAKUPOĞLU’nu anıyoruz. Her yıl bir büyüğümüzün bir sanatçımızın adını o yılın kültür ve sanat etkinliklerinin adına koyacağız. İnşallah önümüzdeki 4 yıl boyunca sizlerle bu şehri hak ettiği noktaya birlikte taşıyacağız. Tarih, kültür ve sanat kenti olan Kütahya’mıza daha büyük ve kapsamlı bir kültür merkezi kazandırmak için çalışmalarımıza başlıyoruz. Bizleri bu akşam yalnız bırakmayarak salonumuzu dolduran tüm misafirlerimize bir kez daha hoş geldiniz diyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum. Birbirinden özel etkinliklerle inşallah dolu dolu geçireceğimiz Kütahya Belediyesi Ahmet Yakupoğlu Kültür Sanat Sezonumuzun hayırlı olmasını diliyorum, dedi.
Program kapsamında daha sonra Kütahya’nın tanıtım filminin yayınlandığı gecede, Türk müziğinin güçlü seslerinden Dilek TÜRKAN sahne aldı. Dünyanın en zengin içeriğine, en estetik yapısına ve en etkileyici tınısına sahip müziklerinden olan Türk Müziğinin usta yorumcularından Dilek TÜRKAN, muhteşem bir konser verdi. Hemşehrilerimizin de şarkılara eşlik etmesiyle devam eden konser büyük alkış aldı.
Gece Kütahya Belediyesinin konuğu olarak şehrimize gelen Ses Sanatçıları Esat KABAKLI, Dilek TÜRKAN, Oyuncu ve Yönetmen Süha UYGUR, Agah, Senarist Mustafa Burak DOĞU, Oyuncu Volkan YÜRÜK, Sunucu Orhan KARAAĞAÇ, Radyo Programcısı ve Oyuncu Mehmet Zeyd YILDIZ, Ses Sanatçısı Murat GÖKŞEN, Tiyatro Oyuncusu Osman DOĞAN, Yayın Yönetmeni Ayşe ŞAHİNBOY DOĞAN, Genel Sanat Yönetmeni Mehmet CİNEMRE, Şair Soner GÜNCAN, Oyuncu Cem UÇAN ile Ses Sanatçısı ve Oyuncu Onur ŞAN’a Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Vali Dr. Ömer TORAMAN ile Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati GÜNDÜZ’ün hediye takdim etmesiyle sona erdi. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.