AK PARTİ KONGRE SÜRECİ BAŞLADI

Siyaset Yayın: 07 Ağustos 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 07.08.2017 16:08:54
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
5766 okunma
Google News

AK PARTİ TUNÇBİLEK BELDE BAŞKANI İBRAHİM KIRMIZI OLDU
Ak Parti Tunçbilek Belde teşkilat başkanlığı 6. Olağan kongre ile gerçekleşti. 
Tunçbilek Maden iş Konferans salonunda gerçekleştirilen 6. Olağan genel kurul ile gerçekleştirilen seçimde tek aday İbrahim Kırmızı belde teşkilat başkanlığına seçildi. 
Tunçbilek Belde Teşkilat Başkanlığı seçimlerine katılım büyük oldu.
Tunçbilek’te gerçekleşen seçimlere başta Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Ak Parti Genel Merkezi Kütahya il koordinatörü 23.dönen milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Ak Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Ak Parti Tavşanlı ilçe Başkanı Hilmi Gümüş, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın, Kuruçay Belediye Başkanı Erhan Demiray, Tepecik Belediye Başkanı Adnan Korkmaz, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri,  Maden İş Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman, Tavşanlı Köy ve Mahalleler Dernek Başkanı Yusuf Çelebi ve yönetimi ile çok sayıda parti üyeleri katıldı.
Gerçekleşen kongre de önce Divanın oluşması başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın ise yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi, “Değerli arkadaşlarım Ak parti teşkilatı hiçbir zaman olumsuz özellikle bağımsız fikirleri barındığı bir teşkilat değildir. Ak parti her zaman insanlarıyla birlikte onlara gönül veren onları bağrına basan ve genel başkanımız ve Cumhur Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir ifadesi vardır, “Biz milletin efendisi değil hizmetkarı olmaya geldik”. Ben bura bir belediye başkanı olarak değil Tunçbilek’in hizmetkarı olarak hitap ediyorum. Onun için Tunçbilek’imize ilimize ilçemize bu kongrenin hayırlar vesile olmasını dileyerek sözlerime başlıyorum. Tunçbilek 2014 seçimlerinde ak parti ile tanıştı o zaman biz burada 4 kişi ile yola çıktık.  Karşımızda dağ gibi bir belediye var halk bize selam vermekten çekiniyordu. İşte o gün yanımızda olan Süleyman Duyum kardeşimizle  arabamıza atladık, 3 ay ev ev belde belde, kapı kapı dolaştık . Allah’ımıza sükür ki Tunçbilek halkı o gün gerçeği gördü.  Tunçbilek’e Ak partili bir belediyenin bayrağını dalgalandırmayı nasip etti. Ben bu yönden Tunçbilek halkına şükranlarımı sunuyorum,  bizim için önemliydi. Biz Tunçbilek’te 39’ la seçimi aldık çok düşük bir rakamdı. Allah şükürler olsun son referandumda Tunçbilek gibi çok değişik gurupda insanların barındığı bir yerde referandumda 72,5 a yükselttik. Belediyecilik hiçbir zaman yol süpürmek değidir. İnsanlarımızın size ihtiyacı olduğu anda ulaşabilmelerini sağlamaktır. İnsanları dinleyebilmek onların dertleriyle dertlenebilmektir.”                        
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Ak parti genel merkezimizin almış olduğu karar çerçevesinde temel hedef öncelikle 2019, akabinde Cumhuriyet’in  100. Yıl dönümü sebebiyle ikinci bir hedefimiz var 2023 yılı. Sonra dünya mirası olarak kabul edilen ama Osmanlının payitaht merkezi olan İstanbul’un fethi münasebetiyle ikinci  hedef olarak 2053 hedefi ve 1071’de Anadolu da durak verdiği aynı zamanda kutsal vatan olarak kabul ettiği 1071 in bir hedefi var ki o da dördüncü hedeftir 2071. Ak parti bu kongrelerle birlikte inşallah bugün Tunçbilek belde teşkilatımızla Kütahya’da başlıyoruz. Bu hedeflere emin adımlarla gidebilmek amacıyla kurucu genel başkanımızın ifadesiyle bu yola çıkışta aynen biz 2001- 2002’de Ak partinin yeni kurulduğu dönemde teşkilatlarda yer alan arkadaşlar şöyle bir ifade kullanmıştık “o dönemde Ak parti için yola çıkan ülkenin derdiyle dertlenen ve bize verilmiş olan bir görev var. Başka genel başkanımız recep Tayyip Erdoğan gibi insanlara teşkilatlarda görev alan arkadaşlar omuz verme niyetiyle yer aldıkları zaman şöyle bir manzarayla karşılaşmışlar. Biz o zamanlar teşkilattaki arkadaşlar bir tarafta hedefi olan büyüklerimiz diğer tarafta o hedefi olan insanlara gönül bağıyla bağlı yardım etme düşüncesiyle yola çıkan insanlara sadece biz teşkilat mensupları olarak yolda hoş geldin deme nezaketini göstermiştik. Yeni bir yapılanma yeni bir dönem inşallah aynı zamanda rektefiye değil mevcut sistemin daha canlı bir şeklide inanç kaideleri birlikte ama esas hedeften şaşmamak kaidesiyle yeni bir döneme başlangıç yapıyoruz. O manada yeni dönemde teşkilatlarda yeniden yapılanmalar olacak bu bir nöbet değişimidir. Görevi bırakan arkadaşlar gönül bağlarını devam ettirecekler görevi devralan arkadaşlarsa gecesini gündüzüne katmak suretiyle bu dava uğruna çalışmanın ibadet olduğunu idrak etmek suretiyle kendilerine yüklenen misyonu taşımak gibi bir sorumluluğun altına girecekler. Tunçbilek beldesi 6. Olağan kongresini hayırlara vesile olması sebebiyle açıyorum. Geçmişte görev alan belde başkanımız Süleyman Duyum kardeşimize de şu güne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı gerçekten can siper hane olarak çalıştı, ona da Ak parti ailesi olarak teşekkür ediyoruz. Hizmetlerinin karşılığını cenabı Allah versin diyoruz. Yeni görev alacak olan İbrahim Kırımızı kardeşimize de her şeyden önce gösterdiği cesaret kararlılıktan dolayı ona da şimdiden hayırlar getirmesini temenni ediyorum.                        
Ak Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş ise, “ Bugün çok heyecanlıyı çünkü yeni atılım ve öncelikle 2019 hedeflerine bizi taşıyacak olan teşkilatımızdaki en önemlilerden birini bugün Tunçbilek’te besmele ile başlıyoruz.  Cenab-ı Allah hayırlı eğlesin. Kongremizin birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirerek güçlendirmesini, Tunçbilek’e yapacak olduğumuz hizmetleri arttırmasını bereketlendirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Mahallelerimizden, köylerimizden, beldelerimizden yanan ateşi, çalışma azminin ilçelerimize ve ilimizi harekete geçiren ivme kazandırmasını istiyorum. Tunçbilek’te öyle bir gençlik kolları teşkilatı olacak ki Tavşanlı ve ilimiz kendisine çeki düzen verecek. Ak Parti üzerinde taşıdığı birçok özellik ile sadece Türkiye’de değil Dünya’nın hemen hemen her yerinde siyasi partilere örnek model teşkil etti” diyerek yapılan çalışmaların genel değerlendirmesini yaptı.
Tunçbilek’te bulunan bacadan çıkan dumanın da takipçisi olduklarını vurgulayan Çetinbaş,” Tunçbilek ve bölgesinde vatandaşımızın kılına en ufak zarar gelmemesi için mücadele edeceğiz” dedi. 
Ak Parti Kütahya Milletvekili M. Şükrü Nazlı yaptığı konuşmada, AK Parti hareketinin her şeyden önce bir ahlak hareketi olduğunu belirtti
 Son olarak görevi devreden belde başkanı Süleyman Duyum’a da teşekkür eden İl başkanı Çetinbaş, “Belde başkanımız Süleyman Duyum kardeşimize yapmış olduğu çalışmalardan dolayı yürekten şükranlarımızı sunuyoruz. İbrahim Kırmızı kardeşimiz ve ekibi bizlerin ailelerimizin birer fertleridir. Arkalarına her döndüklerinde bizleri görecekler, onların yanlarında olduğumuzu hep bilecekler. Bu bir mevki makam yarışı değil bir hizmet yarışıdır” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 
Kütahya il koordinatörü 23.dönen milletvekili Mehmet Nil Hıdır ise yaptığı konuşmada şunları söyledi, “ Allah’a şükür ki burada cemiyetle beni buluşturdu, tanışmamıza fırsat verdi. Kongre dönemi bütün Türkiye’de 7 ay devam edecek şekilde başladı. İnşallah onurumuzla gururumuzla genel başkanımıza liyakat tespit edilebilecek yeni görevler tevdi edilir ve arkadaşlarımız görevlerini alır. Bu ekipler beldesinden ilçesine, ilçesinden iline, ilinden genel merkezine kadar, genel büyük kongresine kadar Türkiye’yi 2019, yerel ve genel seçimlerine taşıyacak olan kadroları belirliyoruz. 16 Nisan’da hepinizi tebrik ederim.  Tunçbilek yüzde 71, Kütahya yüzde 70 ile Türkiye’nin zannederim ilk 10 ilinin içerisinde yer alıyor. Bunlar tesadüfi sonuçlar değil hepsi alın teri ve emekle elde ediliyor. Bu nedenle hepinizi ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek 2019 yılında alınan kararların 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılında yeni hedeflere yürümenin ilk hedefleri olacağını ifade etti. 
Ak Parti Tunçbilek Belde Başkanlığına seçilen İbrahim Kırmızı ise “2023, 2053, 2071 hedeflerine  ulaşmak için ben ve arkadaşlarım var gücümüzle çalışmaya hazırız, kongremizin beldemize ve partimize hayırlar getirmesini diliyorum. Hepinize saygı ile selamlıyorum” dedi.  

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.