Almanya'da Kütahyalılar Gecesi

Kültür Yayın: 01 Aralık 2017 - Cuma - Güncelleme: 01.12.2017 17:09:13
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
5239 okunma
Google News

Kütahyalı gurbetçiler, Almanya'nın Datlen şehrinde eğitim yararına düzenledikleri gecede bir araya geldi.

Datlen Çimen Düğün Salonu'nda Wuppertal Kütahyalılar Derneği'nin düzenlediği geceye yaklaşık 600 davetli katıldı.

Gecede Kütahyalı yerel sanatçılar Ali Saruhan, Süleyman Oruç, Emel Örgün, Kadriye Saruhan, Aydın Çimen ve Veli Çelik birbirinden güzel Kütahya yöresine ait türkülerle sahne aldı.

Gecede bir konuşma yapan Wuppertal Kütahyalılar Dernek Başkanı İsmail Taşçıoğlu, " Değerli konuklar ve sivil toplum kuruluşu başkanları ve misafirler.

Kuruluşun ve kurtuluşun başkentin insanları hepiniz Wuppertal Kütahyalılar derneğin 3'ncü etkinliği olan eğitime destek aile gecesine hoşgeldiniz..


 
Yurt dışında yasayan Kütahyalılar olarak burda açtığımız yerli otonun Kütahya'da açılması imza kampanyasının amacı bizim köklerimizden kopmayan Kütahyalı olduğumuzun belirtisidir.


 
Gelecek yıldan itibaren, Kütahyadaki birim ve kurumlara, Almanya’dan Kütahya Zafer Havalimanına uçmak için gerekli çalışmalara başlayacağımıza ve bu konuda sizlerin de içinde olacağı kamuoyu çalışmalara destek vermenizi arzu ediyoruz. Bizler artık izmir ya da istanbula degilde Kütahyamıza inmek istiyoruz!

Kütahyamızdaki oto park ve tek yön sorunların bir an önce halledilmesi ,battı çıktıdan itfaye vs otbüslerin takılmadan çıkması fuar ve festivallerde Kütahyamızın sanatçılarına yer verilmesi,  termal suların coklugu, Kaplıcaların Avrupa standartlarına uygun ve termal başkenti çalışmaları sözde değil gerçekten yapılması  Türkiye genelinde  yollar yapılırken Kütahyadaki  yolların bazıları yılan hikayesi bol bol vaatlerden ibaret kalmıştır.

Kütahyamız hükümete her konuda destek vermişken ne Ankara'dan ne de vekillerden karşılığını henüz alamamıştır..
 siz değerli dost arkadaş ve hemşerilerimize bizleri verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Gecemize katılan ve destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ederim"diye konuştu.

 

Gecede ayrıca Gazeteci Yazar Tuna İşleyen, yazdığı 'Sülyeden Günlüceye' isimli kitabını imzalayıp okuyucularına takdim etti.

 

Gecenin sonunda yapılan ağalık yarışını Eşref Okan kazanırken, Kütahyalı gurbetçi kadınların yaptığı pasta ve börekler eğitim yararına satıldı.

Gecede elde edilen gelirin Kütahya ve ilçelerinde eğitim yararına kullanılacağı bildirildi.   

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.