Altıntaş ilçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Sancaktar İmam Hatip Ortaokulu

Gündem Yayın: 23 Nisan 2017 - Pazar - Güncelleme: 23.04.2017 16:59:48
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
9527 okunma
Google News

Kütahya’nın Altıntaş ilçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Sancaktar İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri büyük ilgi gördü.
18.04.2017 Salı günü saat 10.00’da başlayan etkinliklerin ilk gününde Altıntaş İlçe Mezarlığındaki şehit kabirlerini ziyareti ile etkinlikler başladı. Okul öğrencileri ile birlikte Şehit kabirlerinin başında Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile birlikte çiçek dikimi, bayrakların değiştirilmesi, mermerlerin boyanması ve temizlik yapıldı. Öğleden sonra ise Sancaktar İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hadis ezberleme yarışması yapıldı. Aynı okul öğrencileri ve okul öğretmenlerimiz ilçe daire amirleri başta olmak üzere ilçede bulunan esnafın ve halkın Kutlu Doğum Haftası’nı kutlayıp gül lokumu ve davetiye dağıtımı yapıldı.
 
 İlçe Belediye Başkanı Ferit KARABULUT ve İlçe Kaymakamı Musa Kazım ÇELİK’ in katılımı ile okul bahçesine Altıntaş Belediye ekipleri ve öğrenciler ile birlikte 100 adet ağaç dikildi. “Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidan varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin.” hadisi doğrultusu ile yapılan etkinlik sonrası öğrencilere kek ve meyve suyu dağıtıldı.
 
Etkinliklerin son gününde (20.04.2017) ise Altıntaş Düğün Sarayı’nda düzenlenen program, İstiklal Marşının okunması ile başladı. Altıntaş İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Özçelik’in Kur’an-ı Kerim Tilavetinden sonra Altıntaş Kaymakamı Musa Kazım ÇELİK açılış konuşması yaptı. Okul öğrencilerinden İlknur SÜNGÜ ve Hamide CAN tarafından sunulan program sine vizyon gösterisi izlendi. Okullarımızın öğrencileri tarafından ilahi ve şiirler okundu. Altıntaş Anadolu İmam Hatip Lisesi İlahi korosu büyük beğeni topladı. Ayrıca İmam Hatip Lisesi Öğrencilerimizin sergilemiş oldukları Arapça tiyatro gösterisi büyük takdir aldı. Program sonunda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İmam Hatip öğrencilerinin Aziz Şehitlerimizin ruhları için okumuş olduğu 100.000 (yüz bin) Salavat-ı Şerif ve 12 Hatm-i Şerif in duası öğrencimiz Koray KESGİN tarafından yapıldı. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Hadis ezberleme, şiir ve kompozisyon yazma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca her iki okulumuzdan il düzeyinde katılım sağlayıp dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi.
Programa Altıntaş Kaymakamı Musa Kazım ÇELİK, İlçe Belediye Başkanı Vekili Nurettin KAYAPINAR, Ak Parti İlçe Başkanı Selahattin BAYRAM, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil ÇETİN, İlçe Müftüsü Üzeyir YAVAŞ, MEM Şube Müdürü M. Hulusi ÇALIŞIR, Sancaktar İmam Hatip Ortaokulu ve Altıntaş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve velileri ile vatandaşlar katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.