Arıtma Tesisi İnşaatının %80’ni Tamamlandı

TAVŞANLI BELEDİYESİ BÖLGENİN EN GELİŞMİŞ ATIK SU ARITMA TESİSİNİ İNŞA EDİYOR. HENÜZ 1 YIL GEÇMEDEN İNŞAATIN %80’İ TAMAMLANDI. TESİS 2017’NİN İLKBAHARINDA HİZMETE ALINACAK.

Gündem Yayın: 19 Ekim 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 19.10.2016 08:59:51
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3595 okunma
Google News

 

 

Tavşanlı Belediyesi tarafından bölgeye inşa edilen en büyük atık su arıtma tesisinde yapının %80’ni tamamlandı.

2015 yılının Aralık ayında çalışmalarına başlayan yüklenici firma toplam 2 bin metrekare alanda ön görülen iş takviminden daha hızlı bir şekilde tesisi inşa ediyor. İçerisinde idari binaların yanı sıra 2 adet çökertme havuzu, 2 adet havalandırma havuzu ve kolektör hattının çekileceği tesis Nisan ayında tamamlanarak hizmete hazır hale getirilecek.

Konuya ilişkin değerlendirmeler ve bilgilendirmelerde bulunan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, tesisin 23 milyon TL’ye mal olacağını hatırlatarak şunları ifade etti:

“Tavşanlı’mızın çehresini değiştirmek ve uzun vadeli ihtiyaçlarına çözüm bulmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında bölgenin en büyük arıtma tesisi inşaatına başladık. 1 yıl geçmeden tesisin %80’lik kısmını tamamlamış durumdayız. İdari binalar ve trafo binasının kaba inşaatı bitti. İnce işçiliği ilkbaharda yapılacak. 2 adet havalandırma havuzu tamamlanırken, 2 adet çökertme havuzunun birini tamamladık, diğerinin yarısına geldik.  Bu arada 2 kilometrelik kolektör hattının 800 metresi tamamlandı. Hava şartları müsaade eder ve çalışmalar aksamadan sürerse tesisimizi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan hemen sonra 24 Nisan’da teslim alarak ikinci bayramı yaşamak istiyoruz.”

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Atık Su Arıtma Tesisi ve diğer büyük projelerin 15 Temmuz hain darbe girişiminden etkilenmeden sürmesinin de devletimizin gücünü net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Başkan Güler “Dev projelerimizin yapımı hiç bir sıkıntı yaşanmadan sürüyor. Ülkemiz 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadı. Birileri her yönüyle memleketimizin sıkıntıya girmesini bekledi. Ekonominin sekteye uğrayacağını düşündü. Yatırımların aksamasını, durmasını bekledi. Ama milletimizin onurlu duruşu, hükümetimizin kararlı adımları sonucu başta FETÖ ve PKK olmak üzere terör unsurlarına karşı mücadelemiz etkili bir şekilde devam ederken ekonomik güç gerektiren dev projelerde ülke genelinde olduğu gibi yerelde de aksamadan ilerliyor. İlçemize kazandırılan bu yatırımlarda emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım nezdinde hükümetimize, fahri hemşehrimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na Kütahya Milletvekilimiz Vural Kavuncu ve AK Parti ilçe başkanımız Hilmi Gümüş’e Tavşanlı halkı adına teşekkür ediyorum” dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.