Asım’ın Nesli Şehidinin Ve Nöbetinin Başında

Gündem Yayın: 21 Mart 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 21.03.2022 11:15:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
975 okunma
Google News

Asım’ın Nesli Şehidinin Ve Nöbetinin Başında

Kütahya Şehit Selim Cansız AİHL öğrencileri Çanakkale Zaferi’nin 107. Yılı münasebetiyle Kütahya Hava Şehitliğinde hatim duası etti.

 

Asrın en önemli müdafaa savaşlarından olan Çanakkale Deniz ve Kara Harpleri 107. Yılında da gençlerin büyük ilgisiyle idrak edildi. Tarihe bir kahramanlık ve insanlık destanı olarak altın harflerle nakşedilen Çanakkale ruhu, Kütahya Şehit Selim Cansız AİHL öğrencileri tarafından bir hafta içinde tertip edilen üç programla taçlandırıldı.

Çanakkale Zaferi ile ilgili ilk program 16.03.2022’de Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Abdullah Erdem Taş’ın Başköşe Konuşmaları çerçevesinde okul kütüphanesinde icra edildi. İkinci program, 18.03.2022’de okul genelinde tertip edilen Çanakkale Programı oldu. Üçüncü ve son program ise Kütahya Hava Şehitliğinde düzenlendi.

Şehitlerimizi en güzel şekilde anmaya ve anlatmaya azmeden öğrenciler, kendi aralarında cüz dağıtarak hatimler okudu. Okunan hatimlerin duası da 18.03.2022’de Kütahya Hava Şehitliğinde edildi. Soğuk ve ayaz bir havaya rağmen öğrenciler, şehitlerin kabirlerini tek tek ziyaret etti, kabirlerin başında aşr-ı şerif okudu, öğrencilerimizin başta Çanakkale şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimiz için okudukları hatimlerin duasını Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Emrah Ayhan yaptı. Okul müdürü M. Zahid Behti, bugün burada yaptığımız hatim duası ile tarihi bir ana şahitlik ettiğimizi ve şehitlerimize en güzel hediye olan Kur’an ve dua ile geldiğimizi söyledi.

16. 15 itibariyle başlayan program 17.00’de bitti. Programa katılan öğrenciler böyle bir faaliyette bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.