ASKF’DE Murat Cengiz Yeniden Başkan

Spor Yayın: 07 Haziran 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 07.06.2017 09:40:17
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
4774 okunma
Google News

ASKF’DE Murat Cengiz Yeniden Başkan

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (ASKF) 17’inci Olağan Genel Kurul toplantısında mevcut Başkan Murat Cengiz ve yönetimi tüm delegelerin desteğiyle yeniden seçildi.

 Kütahya Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen Kütahya ASKF 17’inci Olağan Genel Kurulu’nda üyeler, tek liste olarak gidilen seçimde, Murat Cengiz ve ekibini tekrar yönetime seçti.

Divan Başkanlığına Rıza Vançin ve diğer üyeliklere de Erol Karateke ve Tamer Yiğit’in seçildiği kongreye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Arık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Triatlon Federasyon Başkanı Halil Kılıçoğlu, çevre federasyonların başkan ve yöneticileri, ilçe müdürleri, kulüp başkanları, yöneticileri ve delegeler katıldı.

Divan kurulu üyelerinin seçilmesi, Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kurulda, açılış konuşmasını yapan Murat Cengiz, “Federasyonumuzun 17. Olağan Genel Kurulu’na hoş geldiniz şeref verdiniz. İdrak etmekte olduğumuz rahmet mağfiret ve bereket ayı Ramazan-ı Şerifin hayırlar getirmesini temenni eder yüce yaratanın yapmış olduğunuz ibadetleri kabul etmesini dilerim. Ayrıca geçtiğimiz çarşamba günü verdiğimiz 16 şehit askerimize de Allah’tan rahmet ülkemize başsağlığı dilerim. Kıymetli spor ailesi sizlerle yol arkadaşlığı yaptığımız süre içerisinde rehberlik ettiğiniz, geleceğimizin teminatı gençlerimize daha etkin ve ulaşılabilir hizmetler sunabilmek amacıyla var gücümüzle çalıştık. Daha iyi şartlarda spor yapabilmeleri için projeler ürettik ve bu projelerin hayata geçirilmesi için gidilmesi gereken her yere bıkmadan usanmadan gittik. Bunlardan bir bölümünün hayata geçirilmesinde üzerimize düşeni yaptık.” dedi. 

Kalan projeler için de gereken sözleri aldıklarını belirten Cengiz, darbe girişimi nedeniyle spor yatırımlarında ertelemeler olduğunu söyleyerek “Ancak geride bıraktığımız dönemde ülkemizin yaşadığı hain darbe girişimi belki millet olarak birbirimize daha sıkı bağlanmamıza ve milli birlik beraberliğe vesile olsa da her alanda olduğu gibi spor yatırımlarında da bazı ertelemelere neden oldu. Ümit ediyorum ki yeni dönemde kalan bu projelerin hayata geçmesi için hep birlikte mücadelemize devam ederiz. Bundan sonra işimiz daha zor. Ülkemizin geleceği gençlerimizin sadece sağlıklı ahlaklı bireyler olarak yetişmesi yetmiyor. 15 Temmuz da yaşadığımız hain darbe girişimi, sporcularımıza milli şuur da aşılamamız gereğini de ortaya çıkarmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle geride bıraktığımız 3 yıl içerisinde bizim görevimizi yapmamızda desteklerini her zaman htiğimiz tüm paydaşlarımıza kamu ve sivil toplum kuruluşlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Genel kurulumuza uzaktan yakından gelen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Genel kurulumuzun ülkemize ilimize ve camiamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” diye konuştu. 

“KÜTAHYA’DA 55 BİN LİSANSLI SPORCUMUZ VAR”

Kütahya’da kayıtlı 188 spor kulübü ve yaklaşık 55 bin lisanlı sporcu olduğuna dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, “Kütahya ölçeğinde bir il. İl geneli nüfusuna göre, bu ölçekteki diğer illere göre Türkiye’de ilk 20’de yer alıyor. Bu yüzden kulüplerimize destek veren sponsorlarımıza, belediyemize ve kulüpçülük ölmesin diye hayatlarından ödün vererek çalışmalarına devam eden kulüp yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Ülke olarak eğer uygar medeniyetler arasında yer almak istiyorsak, her alandaki gibi spor kabiliyetlerimizi ortaya çıkarmak, geliştirmek zorundayız.” diye konuştu.

 Konuşmaların ardından okunan faaliyet ve denetleme kurulu raporlarının kabul edilmesiyle yeni yönetiminin seçimine geçildi. Yönetime tek listenin talip olduğu seçimde, Murat Cengiz ve ekibi, bütün üyelerin kabul oyunu alarak tekrar seçildi.

Yapılan Kongrede Yeni yönetim şu şekilde oluştu;

Başkan Murat Cengiz, Genel Sekreter Ramazan Arslandaş, Yönetim Kurulu Asil Üyeler 1 – Ali Okçu 2 – Tuncer Kırdar, 3 – Kerim Şentürk, 4 – Murat Arık, 5 – Nuri Ercura, 6 – Ahmet Ayhan , 7- Süleyman Ayaz, 8- Muharrem Koç, 9 – Celalettin Altay 10- İ. Hakkı Tatar, 11 – Muhittin Ertürk, 12 – Hasan Okçu, 13- Ali Osman Öğütçü

Denetim Kurulu 1 – Cahit Özel 2- Hüseyin Daşkın 3 – Ergün Ulu 4 – Beytullah Beycan 5 – Kadir Talay 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.