ASTEĞMEN İLE HAVA PİYADE ERLER VE KISA DÖNEM ASKERLER YEMİN ETTİ

Gündem Yayın: 03 Haziran 2018 - Pazar - Güncelleme: 03.06.2018 00:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3300 okunma
Google News

371. DÖNEM ASTEĞMEN İLE HAVA PİYADE ERLER VE KISA DÖNEM ASKERLER YEMİN ETTİ
Kütahya’da 371. Dönem 142 asteğmen ve 1998/2 tertip 3 bin 983 hava piyade er ile 371/1. kısa dönem 51 jandarma er yemin etti.

371. Dönem Asteğmen ile 1998/2 tertip erler için Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında yemin törenleri düzenlendi.
 
Yemin törenlerine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, KÜTSO Meclis Başkanı Nafi Güral, bazı daire müdürleri, askeri erkan ile asker aileleri katıldı.
 
371/1. kısa dönem jandarma erlerin yemin töreni İl Jandarma Komutanı Tayfun Dündar ile asker ailelerinin katılımıyla Hezar Dinari Kültür Merkezinde yapıldı.

Sancağın tanıtılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenlerde eğitimlerini tamamlayan 142 asteğmen ile 3 bin 983 hava piyade er Türk bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak yemin etti.

Yemin törenlerinin ecdattan kalan bir miras, vatan ve millete bağlılığın şeref sözüyle perçinlendiği çok özel anlar olduğunu söyleyen Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, “Bu özel ana katılımınızla törenin anlamı ve coşkusu daha da büyümekte, heyecanı daha da artmaktadır. Karşınızda duran 3 bin 983 havacı asker, vatanın dört bir yanından gelerek kutsal asker ocağında silah arkadaşı olmanın bilincine ve hazzına vardı. Biraz sonra da yemin edip birer usta asker olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığının çelik anahtarı altında görev yapacakları birliklerine katılmak üzere buradan ayrılacaklar ve sizler de evlatlarınızın yeminlerine şahitlik ederek bu gururu onlarla paylaşacak, sevinçlerine ortak olacaksınız. Edecekleri bu yeminin teminatı; şeref ve gerektiğinde vatan uğrunda şehit olmaktır. Sizlerin evlatlarınıza vermiş olduğunuz sağlam karaktere, vatan ve millet sevgisine biz sadece askeri eğitimi ve disiplini ekledik” ifadelerini kullandı.

Asteğmenlere seslenen Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, “Cumhuriyetimizi kurup bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği yol ve ilkeleri tüm yaşantınızda, istikametinizi gösteren rehberiniz olsun. Bu hususu aklınızdan çıkarmayın. Varlığımızın ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı Türk bayrağına el basarak yemin edeceksiniz, yemininiz vazifenizdir. Bu kutsal ocakta ve tüm yaşantınızda yemininize sadık kalın” dedi.

Yemin törenleri, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan ile diğer protokol üyeleri tarafından dereceye giren 371. dönem asteğmenler ile 1998/2 tertip hava piyade erlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.