ATATÜRK, MİLLİ MÜCADELE VE KÜTAHYA’

Gündem Yayın: 28 Ağustos 2018 - Salı - Güncelleme: 28.08.2018 15:59:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2280 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR ‘ATATÜRK, MİLLİ MÜCADELE VE KÜTAHYA’ SERGİSİNİ GEZDİ
Vali Ahmet Hamdi Nayir, 30 Ağustos Zafer Haftası 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Atatürk, Milli Mücadele ve Kütahya” konulu fotoğraf sergisini gezdi.
 
Vali Ahmet Hamdi Nayir’e İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, STK Temsilcileri ile bazı daire müdürleri eşlik etti.
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Büyük Taarruz ile Cumhuriyet'in kurulmasının ardından Kütahya'yı ziyaretlerinden fotoğrafların görücüye çıktığı sergi hakkında İl Kültür ve Turizm Müdür Zülkarni Yeldemez, Vali Nayir’e bilgiler verdi.
 
“BU TOPRAKLARDA OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”
 
Burada basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya’nın kuruluş ve kurtuluşta önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti. Atatürk’ün Kütahya’ya verdiği değerin fotoğraflarda yeniden anlaşıldığını vurgulayan Vali Nayir, “30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında hazırlanan programlardan ilki olarak Cumhuriyetimizin kurucusu, 30 Ağustos Zaferinin de başkomutanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kütahya’ya ait olan fotoğraflarını halkımızın görüşüne açmış bulunuyoruz. Fotoğraflar tarihin en büyük şahitleri. Biz Atatürk’ümüzün Kütahya’ya gelişini hep biliyoruz ama fotoğraflarda görünce Kütahyamıza vermiş olduğu değeri, Kütahya’da yapmış olduğu faaliyetleri bir daha hatırlamış oluyoruz. Bizler, bu topraklarda olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu topraklar hem Osmanlı’nın kuruluşunda hem de Kurtuluş Savaşı’mızda önemli aşamaları yaşatan topraklardır” diye konuştu.
 
Sera AVM’de açılan “Atatürk, Milli Mücadele ve Kütahya” konulu fotoğraf sergisi 28 Ağustos Salı günü saat 17.00’a kadar ziyarete açık olacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.