Azerbaycan Eğitim Müşaviri Kütahya'da

Azerbaycan Eğitim Müşaviri Kütahya'da

Gündem Yayın: 27 Kasım 2015 - Cuma - Güncelleme: 27.11.2015 17:05:13
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2479 okunma
Google News

Azerbaycan Eğitim Müşaviri Kütahya'da

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz makamında Azerbaycan Eğitim Müşaviri Doç Dr. Necibe Nesibova'yı Kabul Etti.

Türkiye - Azerbaycan ilişkilerinin çok iyi noktalara geldiğini belirten Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova  Dumlupınar Üniversitesi'nde çok sayıda Azeri öğrenci okuduğunu, sayının her geçen gün arttığını kaydetti. Nesibova, "Türkiye iki vatanımızdan biridir. Bu yüzden aileler çocuklarını Türkiye'de okutmaktan memnunlar, içleri rahat. 70 yıl sonra bu duruma gelindi. Gençlik yıllarımızda Türkiye'nin T'sini diyemedik. Öğrencilik yıllarımız Moskova'da geçti. Çok şükür ki bugün kapılar açıldı, değerli ilişkilerimiz var. Benim için en değerli ilişki eğitim ilişkisi. Türkiye'den mezun olan öğrencilerimiz Azerbaycan'da çok iyi görevlere geliyorlar. Bugün bir numaralı hekimlerimiz Türkiye'den mezun olan öğrencilerimiz. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizler için çok ayrı bir yere ve değere sahip. Onun sevgisini her zaman hissediyoruz. Sayın Erdoğan tüm kilit projelerini kardeş ülke Azerbaycan üzerinden yürütmekte" diye konuştu.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin üçüncü Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in "İki devlet, tek millet" sözünü hatırlatan Nesibova "Türkiye bizim için yabancı bir ülke değil, kardeş ülkedir" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Şerif Yılmaz, "Azerbaycan kardeş ülkemiz. Aynı kültürün, aynı dinin ve dilin insanlarıyız. Geçmişten günümüze  gelen önemli manevi bağlarımız var. Mevcut Azerbaycan - Türkiye ilişkilerinin gelişmesinde eğitimin ayrı bir yeri ve önemi olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple Kütahya'da zaman zaman yabancı öğrencilerimizle biraraya geliyorum. Onların istek ve arzularını dinliyor, eksiklerin giderilmesi noktasında çalışıyoruz. Türkiye'den mezun olan öğrencilerimizin Azerbaycan'daki başarısı bizleri mutlu ediyor. Gerek Azerbaycan'da okuyan öğrencilerimiz, gerekse Türkiye'de eğitim gören Azeri öğrencilerimiz inşallah her iki ülkeye de fayda getirecek ilime sahip olurlar" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.