Bacalara Dikkat

Yaşam Yayın: 02 Aralık 2016 - Cuma - Güncelleme: 02.12.2016 11:32:12
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4504 okunma
Google News

 Bacalara Dikkat

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde baca temizliğine dikkat çekildi. 
Kışın gelmesiyle birlikte karbonmonoksit gazından zehirlenme olayları arttı. Tavşanlı Belediyesi İtfaiye Amiri Abdullah Ceylan, zehirlenmelere karşı vatandaşları uyardı. Ceylan, “Çatlak bacalar tamir ettirilmeli tıkalı bacalar açtırılmalı. Bacalar muntazam şekilde temizlenmeli. Doğalgaz bacaları senede bir kere. Diğer bacalar senede iki kere. Lokanta ve yemek fabrikaları 15 günde bir temizlenmesi gerekir.” dedi.
Tavşanlı Belediyesi İtfaiye Amiri Abdullah Ceylan, soba zehirlenmeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kışın gelmesiyle soba zehirlenmelerinin arttığına dikkat çeken Ceylan, vatandaşları zehirlenmelere karşı uyardı. Soba borularının ve bacaların devamlı temizlenmesi gerektiğini aktaran Ceylan, “Temizlik yapılmayan binalarda kurumların tutuşması sonucu baca yangınları meydana gelir. Baca yangınları da kolayca çatı yangınlarına daha sonra bina yangınlarına dönüşür.” açıklamasında bulundu.
Soba zehirlenmelerini ve baca yangınlarını önlemek için bir yapılması gerekenleri anlatan Ceylan, “Çatlak bacalar tamir ettirilmeli tıkalı bacalar açtırılmalı. Bacalarda baca başlığı kullanılmalı. Karbonmonoksit zehirlenmelerinden hayatlarını kaybeden insanların haberleri her gün haberlerde ve gazetelerde çıkıyor.” diyerek vatandaşları uyardı.
“BACALAR HER YIL MUNTAZAM BİR ŞEKİLDE TEMİZLENMELİ” 
Bacaların her yıl temizlenmesi gerektiğine dikkat çeken Ceylan, “Her yıl muntazam temizlenmeyen bacalar iyi çekmez. Uzun süre temizlenmeyen bacalar ise kurum, is birikmesi nedeniyle tıkanır. Tıkanan bacalar içerisinde bol miktarda karbonmonoksit gazı bulunan dumanı geri teper içeri verir. Bu gazı belirli süre solunum yoluyla ciğerlerine alan canlılar hayatlarını kaybederler.” ifadesinde bulundu.
 Mutfak aspiratörü ve bacalarda biriken is ve kurumlarının yangın tehlikesi oluşturabileceğine dikkat çeken Ceylan, “Karbonmonoksit zehirlenmelerinin ve yangınların sebebi nizami yapılmayan bacalar. Temizlenmeyen bacalardır.” dedi.
Ceylan, baca temizliği ile ilgili “Doğalgaz bacaları senede bir kere. Diğer bacalar senede iki kere. Lokanta ve yemek fabrikaları 15 günde bir temizlenmesi gerekir.” diye konuştu

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.