BAKANLIKTAN KÜTAHYA’DAKİ ORMAN KÖYLÜLERİNE 22,3 MİLYON TL KATKI…

Ekonomi Yayın: 23 Ağustos 2016 - Salı - Güncelleme: 23.08.2016 10:58:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4230 okunma
Google News

BAKANLIKTAN KÜTAHYA’DAKİ ORMAN KÖYLÜLERİNE 22,3 MİLYON TL KATKI…
 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor.

Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) bu projelerin devam ettiği Kütahya ’daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 22,3 milyon TL kredi desteği verildi.
Kütahya’daki Orman Köylülerine 22,3 Milyon TL Destek
Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık 
Kütahya’da da güneş enerjisi, mantolama süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi sığırcılığı seracılık, fenni arıcılık ve meyvecilik gibi konularda orman köylülerine 22,3 milyon TL kredi desteği sağladı. 
247 aileye güneş enerjisi,  aileye mantolama, 77 aileye kat kaloriferi, 1037 aileye süt sığırcılığı, 428 aileye süt koyunculuğu, 48 aileye besi sığırcılığı ve 21 aileye mikro kredi de olmak üzere toplam 1.865 aileye 22 milyon 320 bin lira tutarında kredi desteği verildi. 2016 yılı içinde Kütahya’daki 200 aileye toplam 4 milyon 250 bin lira kredi desteği verilmesi planlanıyor.
Projeler Çeşitlendirilerek Devam Edecek
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını söyledi. Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini belirtti.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.