Başkan Işık Kütahya Kalesinde incelemelerde

Gündem Yayın: 31 Mart 2020 - Salı - Güncelleme: 31.03.2020 16:18:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1379 okunma
Google News

Başkan Işık Kütahya Kalesinde incelemelerde 

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Antik dönem, Bizans, Selçuklu, Germiyanoğulları ve Osmanlı Devletinde de önemli yeri olan tarihi Kütahya Kalesinde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Maruf Mahallesi İshak Fakih Camiinden kalenin içlerine doğru yapılması planlanan yürüyüş yolları ışıklandırma çalışmaları ve kale içerisindeki çevre düzenleme çalışmalarının proje çerçevesinde adım adım ilerlediğine vurgu yapan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, burçlarda ve beden duvarlarında restorasyon çalışmaları devam eden kalenin en kısa sürede güzelleştirilmesi için çalışmaların daha da hızlandırılacağını ifade etti.

Kütahyanın en önemli tarihi eserlerinden olan Kütahya Kalesindeki restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kütahya turizmine önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan IŞIK, Kale ve çevresinin düzenlenmesi çalışmaları konusuna hassasiyetle yaklaşıyoruz. Kütahyanın böyle bir değere sahip olması ilimiz için büyük bir avantaj ifadelerini kullandı.

Yukarı, iç ve aşağı kale olmak üzere üç bölümden oluşan kalenin sık yerleştirilmiş burçları, moloz-kesme taş karışımı ile tuğla sıralardan oluşmaktadır. Kütahya Kalesi Evliya Çelebiye göre 72 burca sahiptir. Burçlar çok sık aralıklarla yerleştirilmiştir. Kütahya Kalesinde ayrıca iki çeşme, iki mescit ve Cumhuriyet Döneminde yapılmış bir döner gazino ve kır kahvesi bulunmaktadır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.