BAŞKAN ERTÜRK ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİ

Ekonomi Yayın: 15 Aralık 2015 - Salı - Güncelleme: 15.12.2015 10:55:45
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
3136 okunma
Google News

BAŞKAN ERTÜRK ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİ 

 Kütahya’nın Domaniç ilçesinde gerçekleşen çalışmalar hakkında  Belediye Başkanı Sahvet Ertürk açıklamalarda bulundu.  
  Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk yaptığı açıklamada kendi imkanları ölçüsü doğrultusunda şu çalışmaları yaptıklarını söyledi;
  “Göreve başladığımız günden beri sözünü verdiğimiz projelerden biri Domaniç´e istihdam idi. Bu sözü yerine getirdik.  Kiralık olarak faaliyet gösteren bir tekstil firmasına kendi yerini alması için uğraştık, alt yapısı konusunda kendilerine yardımcı olduk. Perde firması ilçemize trilyonluk yatırım yaparak ilk etapta 70 ila 80 kişi arasında işçi çalıştıracak. Örgü makine ekipmanlarını tamamladıktan sonra bu sayının 400 - 450 civarında olacak kendilerine yer alma, alt yapı, araç konularında yardımcı olduk.
  Küçük Sanayi Sitesi 11 yıldır gerçekleştirilemeyen Küçük sanayi sitesi yönetim kadrosu ile yapılan toplantılar neticesinde yapım aşamasına başlandı.  Alt yapı ve harç ücretleri dahil tüm konularda yardımcı olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Sosyal faaliyet alanı olarak kapalı halı sahayı faaliyete geçirdik. Belediye maddi gelir getirerek maç başı da Domaniç sporumuza bağış yapıyoruz. Hem Domaniç sporumuz hem de belediye kazanarak Domaniç sporumuzun daha üst liglere çıkması için uğraş veriyoruz. Ayrıca Domaniçspor´a oyuncu yetiştirmek için kurlar açtık. Yine aynı alanda, Kafe ve Fitnes spor alanı yaptık, bunun çok kısa süre içerisinde açılışı olacak. Üniversitemizin yolunun tamamı alt yapısı ve kaldırımını değiştirdik. Park ve Bahçelerde, Hayvanların zarar vermemesi sağlam çitlerle çevreleyip parklarımızın çiçeklendirilmesi ve ağaçlandırma işlerimiz devam ediyor. Meydan parkının önceden brandadan olan parkın çardaklarını ahşaptan yaparak yeniledik.  Banketlerimizi tamamen belediyenin kendi malzemeleri ve işçilerimizin emekleri ile banketlerimiz yenilerek farklı görünüme kazandırdık. Çok yakın zamanda masalarımızı da yine kendi imkanlarımızla yenileyeceğiz.  Çevre yolunun altına çocuk oyun parkı yaptık peyzaj çalışmaları tamamlandı. 3 adet daha parkımızın siparişlerini verdik en kısa zamanda onlarda yerleştirilecek. Üniversitenin alt tarafında bulunan Güner Önce parkı yenilenecek parklar ve kavşakların çimleme ve çiçeklerin dikilmesi mart ayına kadar yapılacak. Sadece park ve Bahçeler için 2 personel alınacak. Böylelikle park ve bahçelerimizin bakım ve onarımı zamanında  ve eksiksiz olarak yapacağız. Park, Bahçe ve yollarda alkol alan kardeşlerimizden bir ricam var. İçtikten sonra şişeleri meydanlara atmasınlar toplasınlar, şişeleri kırmasınlar çöplerini lütfen çöp konteynırlarına atsınlar, yada şişe toplayan arkadaşlarımız var onlara teslim etsinler. Bizim içenlere saygımız var onlarında içmeyenlere saygısı olsun. Diyaliz merkezimiz için 70 bin Tl para harcayarak açılması için elimizden geleni yaptık. Anadolu Lisesinin Yol çalışması tamamlandı. Merkezde Bulunan Sultan Alaaddin camimizin bilindiği gibi tuvaletlerin arızalı olması nedeniyle tuvaletleri yıkıp yerine 1 adet konteynır aldık. Konteynır 5 bay, 2 bayan tuvaleti olarak kullanılacak. Pazar alanı içme suyu ve gölet için müracaatlarımızın ardından Pazar alanına zemin etüdü çalışmaları başladı. Gelen ekiplere her türlü yardımda bulunuyoruz, kendilerine ayrıca çalışmaları süresince araç tahsisinde bulunduk.   Bilindiği üzere üzere belediyeye ait makam aracımız yoktu. Belediyemize makam aracı aldık. Bu seneki bütçe kararı ile belediyemize yer süpürme aracı alınacak. Böylelikle cadde ve sokaklarımız sık aralıklarla temizlenecek. Mezarlıkların bakımı için mezarlığa bir kulübe yaptık, mezarlıklarımız sürekli temiz tutuyoruz.   Ayrıca mezarlık yanındaki alan temizlenerek 600 fidan ağacı dikildi. İki adet fosseptik çukuru kanalizasyon yoluna bağladık.”
  Alt yapı çalışmalarına da değinen başkan Sahvet Ertürk, “Bilindiği üzere Osmanlı Devleti ilk doğum hastanesi ebe çamlığında bulunmaktaydı Ebe Hatun Türbesi dekorasyonu yapılarak burada Ebeler Haftasında programlar düzenlenecek. İmar, 2100 m2 alan kamulaştırıldı. Aralık ayı içerisinde 500 m2 alan daha kamulaştırılması yapılacak. Bazı köy yollarımıza belediyemizin kendi imkan ve işçilerimizle köylere duraklar yapıldı.
  Kış şartlarında 24 saat aralıksız olarak tüm makine ve ekipmanlarımız çalıştı. Bu gibi durumlarda araçlarımızın bakımlarını hazır tutuyoruz. Karşıyaka camimizin kaldırım çalışmaları tamamlandı. Çevre Yolu yanyol ve Karşıyaka köprüsünden eski mezbaha neye kadar sıcak asfaltı yapıldı. 2014 yılı yapılan cadde sokaklar  ise 5400 m2 Beton Parke Taşı,  2400 mt Beton bordür,  Cumhuriyet Mahallesi, Cumhuriyet Meydanı, Karşıyaka Mahallesi, Okul Caddesi, Cumhuriyet Mahallesi, Turgutalp caddesi ve sokakları,  2015 yılı yapılan beton parke taşı ve bordür 18600 m2, Beton Parke Taşı, 4000 mt Beton Bordür, Hasantepe Mahallesi Osmangazi caddesi, Kızılay caddesi ve Önder caddesi, Karşıyaka Cami Avlusu, Cumhuriyet Mahallesi 304.Sokak, Hisar Mahallesi 213.Sokak yolları yapıldı” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.