Besicilere “Haşere” Bilgilendirmesi

Besicilere “Haşere” Bilgilendirmesi

Sağlık Yayın: 02 Haziran 2015 - Salı - Güncelleme: 02.06.2015 17:30:40
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3434 okunma
Google News

 Besicilere “Haşere” Bilgilendirmesi

Tavşanlı Belediyesi her yıl olduğu gibi bu sene de haşerelerle mücadele çalışmalarını aralıksız yürütüyor. Bu çerçevede Tavşanlı ve Tepecik’teki besicilere yönelik olarak Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Roksan ilaç firması yetkilisi Ahmet Faik Varol, toplantıya katılan yaklaşık 70 üreticiye haşerelerle mücadele konusunda bilgiler vererek Belediye’nin uyarılarına ve kanunlara uyulması gerektiğini hatırlattı.

Ahmet Faik Varol Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar gibi illerde tavukçuluk ve hayvan yetiştiriciliğinin amatörce yapıldığını ifade ederek şunları söyledi:

“Büyükbaş, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve tavukçuluk sektöründe haşerelerle mücadele konusunda hassas davranmamız gerekiyor. Dünyada yapılan araştırmada en öldürücü hayvanın sivrisinek olduğu ortaya çıktı. Bu bağlamda Belediyelerimizin haşerelerle mücadele çalışmalarında besiciler olarak bizler de destek olmalıyız. Özellikle çevre konusunda konulan kurallara uyulması gerekiyor. Bu konularda ceza-i yaptırımların olduğunu da unutmayalım. Haşerelerin hayvanlara olduğu kadar insanlara da büyük zararları var. Üzülerek ifade etmeliyim ki, yetiştiricilik konusunda Avrupa’dan çok uzaktayız. Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar gibi illerde çiftlikler şehirle iç içe girmiş durumda. Hal böyle olunca haşerelerle mücadele konusunda biz üreticilerin de Belediyelere tam destek vermemiz, haşerelere karşı önlem almamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.