Bilim Fuarında İlginç İcatlar

Bilim Fuarında İlginç İcatlar

Bilim Yayın: 26 Mayıs 2015 - Salı - Güncelleme: 26.05.2015 11:49:20
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
7842 okunma
Google News

Tavşanlı TÜBİTAK Bilim Fuarında İlginç İcatlar 

Tuna İŞLEYEN / TAVŞANLI / DHA     

Tavşanlı ilçesinde İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarında eserlerini sergiledi.
    Ak Parti Kütahya Milletvekili Prof.  Dr. Vural Kavuncu, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Belediye başkanı Mustafa Güler,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kırkaş, Ak Parti ilçe başkanı Hilmi Gümüş, ÇYDD Tavşanlı Şube temsilcisi Nefise Atalay ve çok sayıda davetlilerin katıldığı 4006 TÜBİTAK Bilim fuarı Okul kapalı spor salonunda kurdelesi kesilerek 2 gün boyunca eserler sergilenecek. 
    Açılış konuşmasını  Okul Müdürü Hamza Yaman’ın yaptığı TÜBİTAK bilim fuarında Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu “ okulumuz her geçen gün daha iyi noktaya ulaşıyor. Bu okulun yapılmasında ve bu faaliyetin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
    Ak Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ise “ Eğitim denilince akan sular durur. Siz gençleri gördüğümüzde geleceğimizi görüyoruz, ülkemizin geleceğini görüyoruz. Yapmış olduğunuz çalışmaların değeri büyük” diyerek tebrik etti. 
    Gerçekleşen bilim fuarı sergilerinde öğrenciler farklı alanlarda çalışmalarını sergiledi. 
Bazı öğrenciler Türkiye birinciliği aldıkları robotun çalışma şeklini gösterirken , bazı öğrenciler de limon ve patatesten elde edilen elektrik enerjisini deneyleri ile katılımcılara gösterdi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.