Bilişim Suçları

Gündem Yayın: 18 Ocak 2019 - Cuma - Güncelleme: 18.01.2019 16:53:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1889 okunma
Google News

  

Bilişim Suçları

Bilişim suçları nedir ve ceza sistemi nasıldır? Diğer adıyla siber suçlar olarak bilinen suçlar, çağımızda en çok gündeme gelen suçlar arasında.

Bilişim Suçları Kapsamında Yer Alan Suçlar

Bilgisayar, tablet, çağdaş iletişim araçları, cep telefonu, pos  cihazı ve buna benzer elektronik araçlar ile işlenen suçların tamamı bilişim suçları kapsamında yer alıyor diyebiliriz. Elektronik ortamda işlenen suçlar, bilgisayar suçu, siber suç gibi kavramların da kullanıldığını söyleyebiliriz. Genel tanım olarak bilginin elektronik ortamda aktarılması bilişim, bu ortamda işlenen suçlar ise bilişim suçları olarak tanımlanmaktadır.

TCK’daki Bilişim Suçları

  • Bilişim sistemine girme suçu
  • Sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme, erişilmez kılma, değiştirme ve yok etme suçu
  • Banka ve kredi kartının kullanımı suçu
  • Yasak cihaz veya programın kullanılması suçu

Genel olarak siber suçlar kapsamında direkt olarak TCK’da belirlenmiş olan bu suçlar yer alır. İçerikleri ve cezalandırma sistemleri suçlar kapsamında değişiyor. Sosyal hesapları da kapsayan bu suçlar, direkt olarak yasal şeklide belirlenmiş olan cezai yaptırımlar ile sonuçlandırılabilir.

Bilişim Suçlarında Dava Açmak

Avukat ile iletişime geçmeniz durumunda, işlenen suç ile ilgili yapılması gerekenler konusunda detaylı bilgi alacaksınız. Sunulan bilgiler neticesinde, dilekçe yazılacak ve kusurlu olan durumların net şekilde ifade edilmesi sağlanacak. Bilişim suçu davası açmak ve sonrasında sonuçlanmasını sağlamak, bu alanda gördüğünüz zararın ortadan kalkmasını sağlayacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.