Bisiklet pedalları kendilerini fark etmeleri için çevrildi

Spor Yayın: 30 Nisan 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 30.04.2018 15:39:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2373 okunma
Google News

Bisiklet pedalları kendilerini fark etmeleri için çevrildi

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde geçtiğimiz ay bisikleti ile yolda giderken trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Efekan Uçkan anısına ve trafikte fark edilmek adına yüzlerce çocuk ve genç bisiklet pedallarını çevirdi.

Tavşanlı Bisiklet ve Doğa Aktiviteleri Bisiklet Kulübü tarafından organize edilen bisiklet turu ilçe merkezinden Göbel Termal tesislerine kadar gidilip gelinerek sona erdi.

Bisikletli grubun sponsorlarından İsmail Erdoğan, etkinliğin amacının genç nesillerin kötü alışkanlılardan tutmak ve bisiklete alıştırmak olduğunu söyledi.

Bisiklet turunu organize edenlerden Niyazı Tüfekçibaşı ise trafikte bisikletlilerin fark edilmesi gerektiğini ifade ederken şunları söyledi, " Bisikletli kişiler trafikte diğer motorlu araç sürücüleri tarafından fark edilmiyor. Geçtiğimiz günlerde trafik kazasında bisikletli Efekan Uçkan hayatını kaybetmişti. Amacımız trafikte bisikletlilerin de olduğunu dikkat çekmek ve bisikletler için güvenli yollar oluşturulmasını sağlamak. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ederiz."

Bisikletleri ile tura katılan öğrenciler ise bisiklet sürmenin çok güzel bir duygu olduğunu, hava kirliliği ve gürültüyü de azalttığına inandıklarını söyleyerek bisiklet park alanları ve yolları istediklerini ifade ettiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.