Bitecek

Yaşam Yayın: 15 Ağustos 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 15.08.2020 11:07:38
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1499 okunma
Google News

 BİTİYOR..

 

GEÇTİĞİMİZ NİSAN AYINDA İKMAL İHALESİ YAPILAN BEDESTEN'DE YÜKLENİCİ FİRMA ÇALIŞMALARINI HIZLA SÜRDÜRÜYOR. BAŞKAN MUSTAFA GÜLER İNŞAAT ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNARAK FİRMA TEMSİLCİLERİNDEN BİLGİ ALDI. Tavşanlı’da şehrin ticari hayatına ivme kazandıracak Bedesten inşaatı hızla yükseliyor. Nisan ayında ikmal ihalesini alan firma çalışmalarını sürdürürken kaba inşaatta dükyanların fiziki yapısı ortaya çıkmaya başladı ve son katın beton işleri kaldı. Yüklenici firmanın bu tempoda çalışmalarını sürdürmesi durumunda Aralık ayında iç mekanda ince işçiliğin başlatılması, dış duvarlarda ise ısı yalıtımının bitirilmesi ön görülüyor. Buda Haziran ayının ikinci diliminde inşaatın tamamlanarak teslim etme aşamasına getirilmesi anlamına geliyor. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, inşaat alınana giderek firmanın mühendisleri ve yetkililerinden bilgi aldı, yürütülen işleri yerinde inceledi. Başkan Mustafa Güler, gelinen aşamadan memnun olduklarını kaydederek; " Bitmez denilen bir projeyi daha 2021'in yaz aylarında hizmete alma aşamasına geleceğiz" ifadelerini kullandı. Başkan Güler "Tavşanlı'mızın ticari hayatına zenginlik katacak Bedesten inşaatımız ilk ihaleyi alan firmadan kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle bir müddet durmuştu. Gerekli yasal işlemlerin ardından ikmal ihalesini Nisan ayında yaparak yeni firmamızı belirlemiştik. Koronavirüs salgınına rağmen firma ön görülen takvim çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor. Bugün arkadaşlardan bilgi aldık. İşlerin durumunu sıkı takip ediyoruz. Projemizde son katın beton işleri kaldı ve iş yerlerinin fiziki yapısı ortaya çıkmaya başladı. 201 araçlık kapalı otoparkta trafik sorunlarına bir nebze olsun çare olacak. Belediye bütçemizi zorlamadan yaptığımız bu dev projeyi inşallah yeni yılın yaz aylarında teslim alacağız. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun" dedi

 

BEDESTEN PROJESİNİN FİZİKİ AYRINTILARINDA NELER VAR?

 

 

Bedesten’in içerisinde zemin katta 43, birinci katta da 13 olmak üzere toplam 56 dükkan bulunacak. Sosyal alanlar için ise; biri 5D olmak üzere 2 adet sinema salonu, bowling salonu, çocuk oyun alanı, 3 adet oturma bölümleri ve gezilebilir teras yer alıyor. Ayrıca vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere 4 adet restoran, 10 adet fast-food dükkanı, bebek bakım odası, mescit, lavabo ve abdesthaneler de bulunacak. Bedesten’in altına 2 adet bodrum kat olmak üzere 201 araçlık otopark yapılacak. Araçların bu geniş otopark alanında giriş ve çıkışlarında kolaylık için yönlendirme ve durum gösterme işaretçileri takılacak. Bedesten, güvenlik için hareketli ve sabit kameralar ile sürekli izlenecek. Ayrıca vatandaşların daha konforlu alışveriş yapabilmeleri için katlar arası asansörler, yürüyen merdiven ve yürüyen yol hizmeti verilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.