BİTKİLERDEN VÜCUDA KALKAN

Gündem Yayın: 09 Şubat 2018 - Cuma - Güncelleme: 09.02.2018 12:17:44
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2856 okunma
Google News
Tavşanlı ilçesi Arifağa Camii Karşısında bulunan Yunus Emre Şifalı Bitkiler Lokman Hemkim Mustafa Özer tamamen bitkilerden oluşan şifa kaynağı diyebileceğimiz ürünlerinden bahsetti. 
 
Özellikle bu mevsimde öksürüğe karşı kış çayı ve Datca macunu önerdiklerini belirten Mustafa Özer diğer ürünlerinden de kısaca değindi. 
 
 
Moringa çayı nedir?
Doğal içerikli bu bitki çayı içerisinde bulunan güçlü antioksidan yapısı sayesinde metabolizmayı hızlandırır ve vücuttaki fazla yağların dışarı atılmasına yardımcı olur. Uzun süreli olarak yaratmış olduğu tokluk hissi sayesinde depolanmış yağların yakılmasına yardımcı olur. Moringa oleifera bitkisi vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğu için bağışıklık sistemi üzerinde güçlendirici etkiler yaratır.  
Moringa çayının faydaları nelerdir?
Besleyici özelliği sayesinde vücudunuzun vitamin ve mineral depolamasına yardımcı olan moringa çayı faydaları sadece bu kadar değildir. Bu doğal çay bağırsaklar üzerinde arındırıcı etki sunmaktadır. sindirim sistemi üzerinde sağlamış olduğu düzenleyici ve dengeleyici etkisi sayesinde yaklaşık olarak 8-12 saat boyunca koruyucu bir etki sunar. İçeriğindeki antioksidan sayesinde karaciğeri korur, diyabete olumlu etki eder. Tüm vücut üzerinde sağlamış olduğu önemli sağlıklı etkiler sayesinde hücrelerde yenileyici özellik sunarak cildin yenilenmesini ve saçların daha sağlıklı olmasını ve yaraların daha çabuk iyileşmesini sunar.   
Meyan Kökü 
Vücut sağlığına önemli katkılarda bulunan meyan kökü, geleneksel Çin tıbbında yaygın olarak kullanılmaktadır. Akciğer sağlığına oldukça faydalı olan meyan kökü, akciğeri temizler ve göğssü yumuşatmaya yardımcı olur. Ayrıca meyan kökünü öksürük, balgam ve nefes darlığı gibi sorunlara karşı rahatlıkla tercih edebilirsiniz.   
 
 
Ekinezya 
Akciğer sağlığına önemli katkılarda bulunan bitkilerden bir diğeri olan ekinezya, grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde oldukça etkilidir. Ayrıca ekinazya, akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olur.  
 
 
Zencefil
Zencefilin faydaları saymakla bitmez. Birçok sağlık sorunu karşısında etkili sonuçlar veren zencefil, oldukça güçlü bir antioksidandır. Bu özelliği sayesinde akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olan zencefil, akciğerleri güçlendirir ve zararlı maddelerden arındırır.  
Solunum yollarının açılmasını sağlayan zencefili ister toz halinde isterseniz de çayınıza bal ile karıştırarak tüketebilirsiniz.  
Andız Otu
Andız otu, akciğer sağlığına önemli katkılarda bulunan bitkilerden bir diğeridir.   Hamilelerin andız otu tüketiminden kaçınmaları önerilmektedir.  
Mustafa Özer,  kendilerinde bulunan, bitkilerin özellikleri ile ilgili "Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi" nden de faydalanılabileceğini söyledi. 
 
 
Not: Öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Ürünler gıda takviyesidir. 
TELEFON : 0 543  614  91  48
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.