Bölgenin En Modern Hayvan Barınağı

Yaşam Yayın: 22 Haziran 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 22.06.2016 15:58:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3792 okunma
Google News


TAVŞANLI’YA, ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI’NIN DESTEĞİYLE BÖLGENİN EN MODERN VE GELİŞMİŞ HAYVAN BARINAĞI YAPILIYOR. ÇALIŞMALARIN YÜZDE 50’Sİ TAMAMLANDI. 12 DÖNÜMLÜK ARAZİYE KONUŞLANDIRILAN TESİS BU YIL HİZMETE GİRECEK.

 Tavşanlı’ya bölgenin en modern hayvan barınağını inşası için kolları sıvayan Tavşanlı Belediyesi, çalışmalarının yüzde 50’sini tamamlayarak, önemli bir mesafe katetti.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın destekleriyle geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan ve hızla inşaatı sürdürülen hayvan barınağının bu yıl içerisinde hizmete alınacağını söyledi.

Başkan Mustafa Güler, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan aldığımız destekle bu projemiz hızla ilerliyor. Maliyetin % 40’nı Bakanlık, %60’nı Belediyemiz karşılıyor. Şaban Dede Mesire Alanı’nın güney yamacına 12 dönümlük bölgede modern bir yapıyı hizmete alacağız. Bu süreçte sokak hayvanlarının aç kalmaması için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz tarafından oluşturulan besleme noktalarında personelimiz görev yapmaktadır” dedi.

Hayvan barınağı; ana bina, küçük ve büyük köpek kulübeleri, müşahede alanları, yiyecek hazırlama binası, karantina bölgesi, padok kulübeleri, kedi bölümleri ve anneli-yavrulu kedi alanlarından oluşuyor.

Yüklenici firma barınağı Ekim ayında bitirerek Tavşanlı Belediyesi’ne teslim edecek.

Bu arada kış döneminde sokak hayvanlarının mağdur olmaması için 6 ayrı bölgede besleme noktası oluşturulmuştu. Kış aylarında da sokak hayvanları mağdur edilmedi.

Bu tesisle birlikte ilçedeki sokak hayvanlarının takibi ve bakımı daha etkin şekilde yürütülecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.