Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Gündem Yayın: 15 Mart 2019 - Cuma - Güncelleme: 15.03.2019 16:19:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2924 okunma
Google News

Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Boşanma davaları anlaşmalı ya da çekişmeli boşanma dava tercihine göre değişim gösterir. Bu durumlara bağlı olarak süreçler uzayabilir ya da kısalabilir.

Boşanma davası nasıl açılır? Boşanma davaları aile mahkemesinde açılır. Boşanmak isteyen taraflardan biri dava dilekçesi i ve nüfus cüzdan fotokopisini ekleyerek boşanma davasını avukatsız olarak açabilme hakkı vardır. Boşanma davası nasıl açılır, nerede açılır? Çekişmeli boşanma davalarında boşanmak isteyen eşlerin son 6 aydan bu yana ikamet ettikleri yerdeki dava açılır.

Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Anlaşmalı boşanma davalar, herhangi bir adliye üzerinde açılabilir. Taraflar uygun gördükleri bir adliyenin mahkemesinde de boşanma davalarını görebilir. Anlaşmalı boşanma davalarının en önemli özelliği protokol üzerinden yapılmasıdır. Aile mahkemesi, tarafların hazırlamış olduğu anlaşma protokolünü esas alarak boşanma davasını sonuçlandırır. Çekişmeli boşanma davalarında ise usuller anlaşmalı boşanma davasında bulunmaz. Tarafların hazırlayarak imzaladığı protokol üzerinden aile mahkemesi hakimi onaylar ve boşanma kararı verilir.

 

 

Boşanma Davasında Gerekçe Göstermek Gerekir mi?

Boşanma davası nasıl açılır, gerekçesi nedir? Boşanma davası açacak kişi dava dilekçesinde somut bir boşanma sebebi göstermesi gerekir. Boşanma sebepleri farklı niteliklerde olabilir. Taraflar, boşanma dilekçesinde gösterdikleri sebepleri dava sırasında ispatlamaları gerekir. Aksi durumda boşanma davası reddedilir. Davayı açacak eş boşanma nedenini ve boşanma davasında karşı tarafın kusurlu olduğunu ispat etmesi gerekir. Anlaşmalı boşanma davasında, tarafların kusuruna veya gerekçesine bakılmaz. Boşanma davası konusunda tüm detayları http://www.bilalcelik.av.tr/bosanma-davasi-nasil-acilir/ adresinde bulabilirsiniz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.