Boyacılar Konağı restore edilerek ilçe turizmine kazandırıldı

Tuna İşleyen - Görüntülü

Turizm Yayın: 23 Şubat 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 23.02.2022 11:36:31
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2149 okunma
Google News

Boyacılar Konağı restore edilerek ilçe turizmine kazandırıldı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Boyacılar Konağı restore edilerek ilçe turizmine kazandırıldı.

Tavşanlı’nın tarihi dokusunu yansıtan en güzel yapılardan birisi olan Boyacılar Konağı, restorant ve kafe olarak hizmet vermeye başladı. Başarılı turizmci İsmail Özcan’ın işletme sahibi olduğu Konak Restoranın açılışı Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, başkan yardımcısı Naci Erarslan, ses sanatçısı Mithat Körler, AK Parti İlçe Başkanı Bilal Kıyak, CHP İlçe Başkanı Fisun Aktakka Yıldız, MHP İlçe Başkanı Barbaros Öztürk, diğer siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, Konak Restoran’ın Tavşanlı’ya ve işletmecilerine hayırlı olmasını dileyerek “Bugün turizm alanında başarılı işlere imza atan İsmail Özcan, kardeşimizin girişimiyle Boyacılar Konağı olarak bilinen bu güzel yapı ilçe halkımızın hizmetine açılıyor. Biz tarihi evlerimizin ayağa kaldırılmasını istiyoruz. Mülk sahiplerinin restore edilen bu yerleri görmesinde fayda var. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

İşletme sahibi İsmail Özcan, açılışa katılan herkese teşekkür ederek şunları söyledi," Açılışı özellikler akıllarda kalması açısından 22.02.2022 tarihinde yaptık. Tavşanlı'da ailecek gidilebilecek bir yer olmasını böyle bir atmosferin yaşanacağı yer düşüncemizde vardı. Bununla ilgili çalışmalarımız oldu. Ortağım Tuncay beyefendi ile Tavşanlımıza böyle güzel bir müessese kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

Sanatçı Mithat Körler ise katıldığı açılış ile ilgili gazetecilere şu açıklamalarda bulundu, " Tavşanlı bizim kardeş ilçelerimizden. Tavşanlı'ya açılış için geldik, ancak açılışın ötesinde burada dostlarımızı gördük, çok mutlu olduk. Arkadaşlarımızla, dostlarımızla Tavşanlı güzel. Tavşanlı her alanda büyüyor, güzelleşiyor. Buradan tüm Tavşanlılı hemşerilerimize gönül dolusu sevgilerimizi saygılarımızı gönderiyoruz."  

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.