Boylarından büyük Ramazan Pidesi yaptılar

Gündem Yayın: 01 Mayıs 2020 - Cuma - Güncelleme: 01.05.2020 13:02:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2032 okunma
Google News

 Boylarından büyük Ramazan Pidesi yaptılar

Tuna İŞLEYEN / GÖRÜNTÜLÜ

 

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi İstasyon Mahallesinde hizmet veren bir fırın, pide hamurundan yapılan yaklaşık iki buçuk metre boyundaki pide görenleri şaşırtıyor.  
  Fırının ustası iki amcaoğlu Mustafa ve Yasin Şahin, 2 metre 30 santimetre uzunluğundaki Ramazan için özel ürettikleri pideyi sergilemek amacıyla yaptıklarını dile getirerek vatandaşların dikkatini çekmek istediklerini kaydettiler.
  Babalarından fırını devraldıklarını belirten iki amcaoğlundan Yasin Şahin, Matador ve ayrıca taş fırın ile yıllardır mahallede fırıncılık yaptıklarını ifade ederken yapmış oldukları Ramazan pidesi ile ilgili de şunları söyledi, " Babalarımızdan devraldığımız fırın ile farklı çeşit pide üretimi yapıyoruz. Aile şirketimiz var ve amcaoğlu Mustafa ile bu mesleği babalarımızdan devraldık. Tavşanlı’da ve bölgemizde ilk kez bu kadar büyük bir Ramazan pidesi yaptığımı düşünüyorum. Pideyi yaptıktan sonra ölçtüğümüzde 2 metre 32 santim geldi. Biz bu mesleği severek yapıyoruz"
  Mustafa Şahin ise, " Ramazan ayına özel pide yaptık. Babamlar pideyi en büyük 60 santimetre yapmıştı. Biz de amcaoğlumla ne kadar büyük pide yapabiliriz diye düşündük ve 8 hamurdan, 2 metre 32 santim boyunda susamlı pidemizi yaptık. Sosyal medya hesaplarımıza pidenin fotoğrafını koyduğumuzda çok büyük ilgi gördü. Bu pideyi görmeye gelenler fotoğraf çekilmek isteyenler, sadece bizim mahalle değil, uzak mahallelerden de geliyorlar. Pidemiz satılık değil, Ramazan boyunca vitrinde sergilenmesi için özel yaptık. İhtiyaç sahibi ailelere de her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan ayında ikramlarda bulunuyoruz" dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.