BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI BALIKÖY’DE

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI BALIKÖY’DE

Siyaset Yayın: 27 Mart 2014 - Perşembe - Güncelleme: 27.03.2014 17:46:44
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
5187 okunma
Google News

 

Tuna İŞLEYEN/ TAVŞANLI/ DHA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Seçim çalışmaları kapsamında Kütahya'nın Tavşanlı  ilçesine bağlı Balıköy Beldesine geldi.

Genel Başkan Destici , Balıköy Tren İstasyonu yanında düzenlenen mitingde halka seslendi.

BBP Genel başkanı Mustafa Destici'yi Tavşanlı ilçe başkanı Nail Özçiğdem, Harun Karaarslan , Balıköy Belediye Başkan Adayı Ahmet Artun ve parti üyeleri karşıladı. 

 Türkiye'de 75 milyonun 50 milyonunun yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşadığını dile getiren Destici, bunun sorumlusunun hükümet üyeleriyle Başbakan Erdoğan olduğunu söyledi. Hükümetin ülkeyi iyi yönetemediğini iddia eden Destici, şunları söyledi:

"Başta iktidar partisi olmak üzere ana muhalefet partisi bir kayıkçı kavgasına tutuşmuşlar. Milletin ve ülkenin gündemi konuşulmuyor. Sadece kendi belirledikleri gündemi konuşuyorlar. Maalesef esas gündemleri gözden kaçırıyorlar. Milletin önemli problemi işsizlik, yoksulluk. Çiftçinin, esnafın, tüccarın problemi var. 12 milyon emekli var. 8 milyonu açlık sınırının altında yaşıyor. Sayın Başbakan senin bundan haberin var mı? 12 milyon çalışan var. Bunun 6 milyonu asgari ücretli. Aileleri ile birlikte 20 milyona yakın rakam. Açlık sınırının altında yaşıyor. Senin bundan haberin var mı Sayın Başbakan. Sen niye meydanlarda bunları konuşmuyorsun. 1 milyondan fazla taşeron işçi var. Modern köle olarak çalıştırılıyor. Hiçbir güvenceleri yok. İşverenin iki dudağı orasında. İktidar partisinin il ve ilçe yöneticilerinin iki dudağı arasında. 5 milyona yakın işsizimiz var. Ben buradan soruyorum. Sayın Başbakan. Sen Başbakan olduğunda bu devletin iç dış, özel, kamu toplam borcu 220 milyar dolardı. Peki şu anda ne kadar? 588 milyar dolar. Peki sen bunu neden söylemiyorsun. IMF'ye ödediğin borcu söylüyorsun da borcun üstüne 350 milyardan fazla borç eklendiğini neden söylemiyorsun. Sayın Başbakanın başka bir övündüğü rakam daha var. Ne diyor. İhracatı 36 milyar dolardan 150 milyar dolara çıkardık diyor. Peki güzel. İhracatı söylüyorsun da ithalatı neden söylemiyorsun. İthalat da 50 milyar dolardan 250 milyar dolara çıkmış. Yani sen Başbakan olduğunda dış ticaret açığımız ithalat ile ihracat arasındaki açık sadece 14 milyar dolarken, bununda 12 milyar doları turizmden karşılanırken şu anda 100 milyar doları aşmış. Sen bunu niye söylemiyorsun Sayın Başbakan ?" dedi.

Fotoğraf ve Görüntü;   Mehmet Kocagöz

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.