CAMİLER VE DİN HİZMETİNE GÖNÜL VERENLER

Gündem Yayın: 03 Ekim 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 03.10.2018 15:59:15
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
2650 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR “CAMİLER VE DİN HİZMETİNE GÖNÜL VERENLER” KONFERANSINA KATILDI
Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahya’ya gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Bütçe ve Performans Daire Başkanı Dr. Muhammed Ali Asar, beraberinde İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ile Vali Ahmet Hamdi Nayir’e nezaket ziyaretinde bulundu.
 
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Diyanet İşleri Başkanlığı Bütçe ve Performans Daire Başkanı Dr. Muhammed Ali Asar’ı Kütahya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
 
CAMİLER VE DİN HİZMETİNE GÖNÜL VERENLER KONFERANSINA KONUŞMACI OLARAK KATILDI
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Bütçe ve Performans Daire Başkanı Dr. Muhammed Ali Asar, Vali Ahmet Hamdi Nayir’i ziyareti sonrası din görevlilerine “Camiler ve Din Hizmetine Gönül Verenler” konulu konferans verdi.
 
Belediye Kültür Sarayında düzenlenen konferansa Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ile din görevlileri katıldı.
 


“YÜKÜMÜZ AĞIR, VAKİT KISA, EMANET ÇOK ŞEREFLİ”
 
Konferansın açılış ve selamlama konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “Hedefimiz camileri hayatın merkezine, şehrin kalbine, medeniyetin beşiğine taşımak. Mabetlerin, ibadet hayatının, inancımızın, toplumsal ve bireysel hayatımızda ne kadar önemli olduğuyla alakalı bir farkındalık oluşturmak. Bizim medeniyetimizde camilerin çok özel anlamı var. Camilerimiz varlıklarıyla bulundukları şehirlerin, beldelerin bağımsızlık sembolüdür. Minareleriyle tevhidin sembolüdür. Ezanları şehadetin temsilcileridir. Burada maksat camilerimize, mihraplarımıza, kürsülerimize, gönüllerimize hitap ederek dini, manevi hayatımıza yön veren büyüklerimizi hem rahmetle yad etmek hem de onların yerini dolduracak bir sorumlulukla yolumuza devam etmek gerektiği vurgulandı. Din hizmetini yürüten her bir hocamıza gönülden teşekkür ediyorum. Yükümüz ağır, vakit kısa, emanet çok şerefli. Cenabıhak bu emaneti taşımayı nasip eylesin” dedi.
 
“BÜTÜN DÜNYAYA HİZMET SUNMALIYIZ”
 
Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Bütçe ve Performans Daire Başkanı Dr. Muhammed Ali Asar Diyanet İşleri Başkanlığının tarihi süreci hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl temanın “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” olarak belirlendiğini hatırlatan Dr. Muhammed Ali Asar, “Camiler bilgi, birlik, sevgi, tevhit, tarih bilincinin yerleştiği ve gelecek nesillerin inşa edildiği mekanlardan biridir. Camilerden kopuk, uzak, camileri anlamayan, camileri okumayan nesillerle geleceğimizi inşa edemeyiz. Camilerimiz hem istiklalimizin tapusudur hem de istikbalimizin. İstiklal için ne kadar cami gerekliyse istikbal için de cami o kadar gereklidir. Bu hizmet din görevlilerinin omuzunda buralara geldi. Adı duyulmamış, mahallesinde, köyünde, beldesinde bulduğu ilk insana Kur’an öğreten, onu yetiştiren binlerce bildiğimiz, bilmediğimiz hocalarımızdan Allah razı olsun. İstanbul’dan öğrencilerine tren biletlerini alıp da öğrencilerle Adapazarı’na, Adapazarı’ndan İstanbul’a kadar tren vagonlarında Kur’an öğretenleri, köylerin başına bekçi dikerek samanlıklarda Kur’an öğreten hocaları yad etmezsek Cenabıhakk’ın rızasına muvaffak işler de yapamayız. Karadağ Cumhuriyetinin anayasasında madde var: Karadağ’da Diyanet İşleri Başkanı seçildiğinde fiilen göreve başlayabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanının oraya gidip cübbesini giydirmesi şarttır. Karadağ’daki Müslümanlar arasında bir anlaşmazlık çıktığında hakem Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanıdır der. Bu orada ecdadın yaptığı camilerden, oraya vurduğu adalet mühründen, siz arkadaşlarımızın yaptığı hizmetlerden kaynaklıdır. Onun için mazeretimiz yok. Sadece Türkiye’ye değil, bütün dünyaya hizmet sunmalıyız” diye konuştu.
 
“BU UĞURDA ÖMÜR ADAYANLAR ANILMALI, ANLATILMALI”
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Bütçe ve Performans Daire Başkanı Dr. Muhammed Ali Asar’a teşekkür ederek günün anısına çini tabak hediye eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Diyanet İşleri Başkanlığı tarihi hakkında önemli bir tarih gezintisi oldu konferans. Bu yolda çekilen sıkıntıları, verilen mücadeleyi anlamış, bu uğurda adanmış ömürleri hatırlamış olduk. İnsana yakışan önemli hasletlerden bir tanesi kadirşinas olmak. Yapılan iyilikleri mutlaka kaydetmek, onları hatırlamak olmalı. Meslek hayatımızdan hatırladığı onlarca, yüzlerce örneği bulmak mümkün. Kendisini göreve adamış, emanet aldığı görevleri yaparken onun kadrini bilen, hakkını veren görevliler mutlaka anılmalı, anlatılmalı. Marifet iltifata tabi. Eğer biz bu iltifatı görmezsek yayılmayacaktır. Hüsn-ü misal olan kişileri bilmemiz, anlatmamız lazım” diye konuştu.
 
Konferans, emekliye ayrılmış Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mustafa Kutlu ile Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı Üyesi İbrahim Çetin’e plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.